Degryse over loting en tegenstander Dynamo Kiev: “Club zal beste niveau moeten benaderen”

Marc Degryse laat z'n licht schijnen over de loting van Club.
RV Marc Degryse laat z'n licht schijnen over de loting van Club.
Club Brugge treft het Oekraïense Dynamo Kiev in de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League. Club werkt zijn thuismatch af op 6 of 7 augustus. De terugwedstrijd in Kiev staat gepland op 13 augustus. Haalbare kaart voor blauw-zwart? Volgens onze analist Marc Degryse is het “een lastige klus”. Indien Club Brugge de derde voorronde overleeft, wacht nog een play-offronde voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. Anders dient de Europa League als vangnet.

Coach Philippe Clement kondigde bij zijn aantreden eind mei al aan dat hij met Club Brugge graag als eerste Belgische team - in het huidige kwalificatiesysteem - via de voorrondes wil doorstoten naar de groepsfase van de Champions League. En de eerste horde richting groepsfase wordt Dynamo Kiev.

Onze analist Marc Degryse: “Zware loting voor Club”

Volgens onze analist Marc Degryse is Dynamo Kiev een te duchten tegenstander. “Niet makkelijk, hé. Naast Porto was dit de zwaarst mogelijke loting voor Club Brugge. Dit is toch een dobber. Club zal zijn beste niveau moeten benaderen om door te stoten. Dynamo Kiev is echt niet te onderschatten, hoor. Vorig jaar gingen ze er in de play-offronde uit tegen Ajax... Ze dingen altijd mee voor een plaats in de groepsfase. Dat Club eerst thuis moet spelen, is ook niet ideaal.” 

Dynamo Kiev is echt niet te onderschatten”

Marc Degryse

Clement: “Kennen de tegenstander nog niet echt” 

“Kiev inschatten is moeilijk op dit moment. Je kent de tegenstander nog niet echt want er zijn nog transfers bezig”, sprak Philippe Clement bij VTM NIEUWS. “We moeten de ploeg nog scouten. Ze moeten wel nog de Supercup spelen tegen Shakhtar Donetsk, dat is een interessante match voor ons om te volgen. Wij zijn zo klaar als we kunnen zijn, maar we zijn nog niet helemaal rond met onze transfers. Er zijn ook een aantal jongens die pas gestart zijn aan de voorbereiding.” 

Photo News

Wat moet u weten over Dynamo Kiev? 

• Club uit de hoofdstad van Oekraïne die vorig seizoen vicekampioen werd, na Sjachtar Donetsk. 

• Viktor Tsyhankov als sterspeler: 21-jarige Oekraïens international die furore maakt vanop de rechtsbuiten. Kon vorig seizoen straffe cijfers voorleggen. Hij scoorde 20 keer en gaf 17 assists in 46 wedstrijden. Club Brugge houdt hem maar beter in de gaten.

• Jonge coach met Aleksandr Khatskevich: 45-jarige Wit-Rus die Dynamo intussen twee jaar traint. Pakte vorig jaar de Supercup, vooralsnog zijn enige prijs als coach van Kiev. 

• Rijke clubgeschiedenis: Dynamo is de recordkampioen in eigen land met 15 titels. Daarnaast won het in 1976 Europacup 1, in 1975 en 1985 zegevierde het in de Europacup 2. 

Viktor Tsyhankov is de sterspeler van Dynamo Kiev.
REUTERS Viktor Tsyhankov is de sterspeler van Dynamo Kiev.

De volledige loting: 

Marc Degryse
Marc Degryse53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sven Engelbosch

  Het was in 1986 dat Kiev Europacup 2 won

 • Jan Boden

  Van hun Oekraïense verdediger Eduard Sobol zullen ze toch al nuttige informatie krijgen en hij kan ginder ook nog voor tolk spelen, als hij tenminste wat Engels spreekt.

 • jozef van riel

  joachim. Met 3 van de 4 namen die je noemt, ben ik het eens. Maar Antheinis een mislukking noemen vind ik niet juist. Toch de enige trainer die ooit de groepsfase in de CL als winnaar (!) met een Belgische club overleeft heeft!!

 • Sven Engelbosch

  in 1976 won Bayern Munchen de Europacup I.

 • Peeters Freddy

  Al die analisten is pure geld verspilling. Ze kletsen er maar op los.