Degryse en Mulder: “Vanaken wilde zijn aanvoerdersband uittrekken. En natúúrlijk begrijp ik hem”

In de studio van Q2 was de penaltyklucht met Mbaye Diagne in de hoofdril uiteraard het voornaamste gespreksonderwerp. Analisten Jan Mulder en Marc Degryse namen de spits stevig op de korrel. “Het is gewoon onbegrijpelijk dat Diagne die bal afneemt van Vanaken”, aldus Degryse. “Diagne moet hiervoor gestraft worden, of hoe je het ook wil noemen. Dit kan niet. Dit is een egoïst die gewoon zelf wil scoren.”

Jan Mulder pikte daar nog op in. “Hij miste wel, maar dat maakt nog niet zoveel uit. Maar Diagne is vooral teleurgesteld voor zijn eigen ego, terwijl Vanaken een misser verschrikkelijk voor de club zou hebben gevonden. Dat is het grote verschil. Ik vind dit echt onverdraaglijk. Vanaken was gedegouteerd, maar waarop eist hij die bal niet op? Anderzijds kan je uiteraard niet beginnen te vechten.”

“Vanaken wilde zijn aanvoerdersband afnemen en dat begrijp ik ook. Tuurlijk”, zegt Degryse. “Diagne moest gewoon weggaan. Hij had zijn werk gedaan. Natuurlijk was Vanaken kwaad en gefrustreerd. Hoe zou je zelf zijn? Ik zou ook razend zijn. En ik zou het zelf ook hebben gedaan...” Bekijk hun volledige analyse in bovenstaande video.

Degryse en Mulder
Q2 Degryse en Mulder9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Een huurspeler die de vaste strafschopnemer negeert, dat is gewoon onvergeeflijk. Een Mignolet had er ook op af kunnen stormen en Diagne naar de andere kant van het veld gesleurd hebben. Niemand zou het hem kwalijk genomen hebben.

 • Henny Desmet

  Waarom grijpen de andere Club spelers ook niet in ? Ze spreken altijd over team sport maar lieten het ook gebeuren

 • kris wijns

  vanaken is een klein kind, als hij een beetje ballen had, had hij gewoon eens op zijn kapiteinsband getikt die bal gepakt en gezegd "dus ik geef die penalty..." zoals een echte vent betaamt

 • Danny Vernimmen

  Kapitein zijn is echt wat meer dan dat bandje om je arm . Hij heeft niet het karakter om kapitein te zijn veel te braaf

 • frankie bressinck

  Dat punt kost hun welgeteld 900.000 euro! Waar was die supercoach Clement nu? Hij had die pipo onmiddellijk moeten wisselen!!