De verkeerde beelden: waarom ref Çakir zelfs aan de zijlijn handspel van Llorente niet zag

RV
Ook daags na de Champions League-thriller tussen Manchester City en Tottenham blijven de scheidsrechterlijke beslissingen de debatten voeren. Vooral de goal na het vermeende handspel van Fernando Llorente gaat over de tongen. Scheidsrechter Çakır kreeg na tussenkomst van de videoreferee immers niet de meest geschikte beelden voor ogen. 

Alvorens Llorente de bal met zijn heup tegen de touwen verlengde en op die manier Tottenham naar de halve finales van het kampioenenbal loodste, leek hij het leer even met z’n rechterelleboog te beroeren. Alleszins. Dat was dé hamvraag. Scheidsrechter Çakir zag er in eerste instantie geen graten in, maar werd door de videoref naar de monitor aan de zijlijn geroepen om de situatie te herbekijken. 

De arbiter kreeg zoals gebruikelijk verschillende beelden te zien. Enig probleem: het waren allemaal beelden vanuit standpunten waar het handspel níét te zien was. Eén replay vanachter het doel onthulde echter wél dat Llorente in een fractie van een seconde het leer met de elleboog aanraakte, maar die kreeg Cakir wonderwel niet voorgeschoteld op het kleine schermpje. De miljoenen kijkers voor de buis wel...

De beelden vanachter de goal

Wat scheidsrechter Cakir te zien kreeg op de monitor aan de zijlijn 

Groot is de consternatie dan ook waarom de hoofdscheidsrechter die cruciale beelden niet voor ogen kreeg. Ook City-coach Pep Guardiola kreeg na de spektakelpartij die ene bewuste herhaling snel te zien. “Dit is wreed. Vanuit één standpunt heb ik gezien dat het hands was.” Toch bleef hij sportief. “Ik blijf de VAR steunen, want ik ben voor een rechtvaardig spel en voor juiste beslissingen.”

Een beeld uit de replay achter de goal, die duidelijk maakt dat Llorente de bal in een fractie van een seconde met de elleboog beroerde.
RV Een beeld uit de replay achter de goal, die duidelijk maakt dat Llorente de bal in een fractie van een seconde met de elleboog beroerde.
Een beeld uit het standpunt waaruit scheidsrechter Cakir moest beslissen.
RV Een beeld uit het standpunt waaruit scheidsrechter Cakir moest beslissen.21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pierre Woodman

  In Engeland zijn met name de tabloids meesters in hypen. Dit spektakelstuk was juist zo amusant en doelpuntrijk, omdat het heel slecht was. Er werd fout op fout gestapeld. Met name de verdedigers van City zijn om van te schaterlachen zo slecht. En dan te bedenken dat Pep meer dan 300 miljoen aan die achterhoedespelers heeft uitgegeven.

 • Luc Cleynhens

  AUB seg, stop eens met over zoiets onnozel te lullen. Gaan jullie naar voetbal zien of naar armbal ?????

 • rik cappelle

  Jamaar Pascale ik zeg niet dat ge geen gelijk hebt hé. Uiteraard heb je gelijk maar ik wil enkel de absurditeit van dit reglement aanhalen. En Rc Genk heeft oververdiend gewonnen hoor tegen Club want ik ben niet te laf zoals velen om dit toe te geven.

 • PLANCKAERT Johan

  arm langs lichaam en geen beweging nr de bal dus GEEN handsbal, geldig doelpunt!

 • Pierke Pol

  Geen hands volgens de fans van Genk en FC Coucke want de arm is langs het lichaam.....