De schade valt mee: Hazard tien dagen aan de kant na wilde ingreep Meunier

Eden Hazard met een fan in het ziekenhuis.
RVR Eden Hazard met een fan in het ziekenhuis.
Eden Hazard - nog steeds op krukken - staat tien dagen aan de kant met een zware kneuzing van de rechterenkel. Dat blijkt uit de eerste (scanner)onderzoeken deze voormiddag. Het Champions League-duel tegen Club Brugge (11 december) is dus haalbaar, de Clasico tegen Barcelona (18 december) niet in gevaar.

De verdraaide enkel van Hazard baarde zorgen na de wilde tackle van collega-Rode Duivel Thomas Meunier, maar onderzoek wees uit dat de ligamenten niet geraakt zijn. Een opluchting. Hazard is ‘slechts’ twee weken buiten strijd en haalt sowieso de Clasico tegen Barcelona. Mogelijk, als het moet, is hij er zelfs bij tegen Club Brugge, maar verwacht wordt dat Real geen risico’s zal nemen.

Meunier zocht gisteren zijn landgenoot na de match (2-2-eindstand) nog op, maar nadien werd Hazard uit voorzorg naar het hospitaal gevoerd. “Het baart ons zorgen. Hij heeft ook nog wat pijn. Ik vrees dat het meer is dan louter een lichte verstuiking. Hopelijk niets echt erg”, klonk het bij eerder bij een bezorgde Zidane. De Franse coach is intussen gerustgesteld. Een kneuzing. 

In 2017 brak Hazard diezelfde rechterenkel op training bij de Rode Duivels. Sindsdien zit er een plaatje in de voet, maar voor botschade was er slechts even vrees. Het veroorzaakt vooral veel pijn. Binnen 10 dagen hoopt Hazard weer voluit te kunnen gaan. Real volgt de evolutie op.

LEES OOK in HLN+.  Merde Meunier! Onze chef voetbal ziet hoe verdediger Hazard eraf trapt met tik tegen de enkel in een amusante Real - PSG (2-2).

De bewuste fase.
Proximus Sports De bewuste fase.
AFP
AFP
Eden Hazard in het hospitaal in Madrid.
RV Eden Hazard in het hospitaal in Madrid.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.