De grote Lewandowski-show: Poolse spits leidt Bayern met 2 goals én 2 assists voorbij Chelsea

Photo News
FC Bayern München
FCB
FC Bayern München FCB
4
1
Chelsea CHE
CHE
Chelsea
Robert Lewandowski (31) was outstanding tegen Chelsea. De Poolse spits leidde Bayern München met twee goals én twee assists naar een 4-1-overwinning tegen Chelsea. In de kwartfinale wacht FC Barcelona. 

De heenmatch eindigde op 3-0, en dus had Chelsea een mirakel nodig om zich nog te kwalificeren voor de kwartfinales. Dat tikkeltje hoop werd hen al snel ontnomen door Lewandowski - wie anders? De Pool lokte een penalty uit en zette die zelf feilloos om: 1-0. Ex-Club Bruggespeler Perisic schoot de 2-0 na goed voorbereidend werk van ‘Lewa’ tegen de netten. Boeken toe. Al kon Chelsea op slag van rust nog milderen. Abraham kreeg de aansluitingstreffer cadeau van Neuer, die de bal knullig in de voeten van de Engelse spits duwde.

Panikeren deden ze uiteraard niet bij Bayern. De ‘Rekordmeister’ controleerde de match. Müller en Coutinho haalden nog eens uit, Lewandowski - wéér hij - zette z’n ploeg op weg naar de 3-1. Hij zette zich sterk door op de linkerflank en pakte uit met een gemeten voorzet voor Tolisso, die maar binnen te tikken had. 

Topfavoriet

Als kers op de taart kopte man van de match Lewandowski de 4-1-eindstand tegen de netten. De balans voor Lewandowski na een avondje Chelsea: twee goals en twee assists. Zijn stats in deze Champions League-campagne: 13 goals en 4 assists in zeven wedstrijden. In totaal dit seizoen zit hij over alle competities heen aan 53 doelpunten in 43 matchen. 

Bayern is een machine, met Lewandowski als grote man. Topfavoriet om de Champions League te winnen.

De match van Lewandowski in cijfers.
SofaScore De match van Lewandowski in cijfers.

Meer statistieken vindt u op SofaScore.

AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Kjell Van daele

    Real weet wie halen e, h Lewandowski of Ronaldo, gelijk wie

  • koenraad decapmaker

    Mooi verslag Hoop dat Bayern de beker mag winnen. En dat zonder buitenlandse inmenging die de fair play toch wel in vraag zou mogen gesteld worden Laat ons eens samen supporteren voor een ploeg die voor iedereen Een voorbeeld is.