Ga naar de mobiele website
^ Top

De controversiële fases uit Real-Bayern op een rijtje: "We zijn bedrogen. Ik voel pure woede"

rv
Neen, de terugwedstrijd van de kwartfinale tussen Real Madrid en Bayern München zal niet de geschiedenisboeken ingaan als de beste wedstrijd uit de carrière van scheidsrechter Viktor Kassai. Bayern München voelde zich bekocht en voorzitter Karl-Heinz Rummenigge reageerde furieus. "Ik heb nog nooit zo veel woede gevoeld over de afloop van een wedstrijd. Pure woede, omdat we zijn bedrogen, in de ware zin van het woord", fulmineerde de topman van de Duitse kampioen. De controversiële fases op een rijtje:

De 1-2 van Bayern

Bayern voelde zich bekocht, maar zeggen dat elke belangrijke beslissing in het nadeel van de Duitse Rekordmeister werd genomen, klopt niet. Net voordat Sergio Ramos de bal nogal knullig in eigen doel had gewerkt, had Müller de bal met zijn borst tot bij Lewandowski gelegd. De Pool vertrok toen echter vanuit buitenspelpositie en daarom had die 1-2, die Bayern toch verlengingen opleverde, eigenlijk al niet mogen worden goekgekeurd.

Lewandowski vertrok vanuit bitenspelpositie toen Müller hem probeerde te bereiken.
kos Lewandowski vertrok vanuit bitenspelpositie toen Müller hem probeerde te bereiken.

Geen rood voor Casemiro

En na die 1-2 voerde Bayern de druk even op. Robben probeerde in minuut 80 een actie op te zetten op rechts, maar de Nederlander werd stevig tegen de grond gewerkt door Casemiro. De stofzuiger van Real had dan al geel op zak, maar Kassai weigerde om de 25-jarige Braziliaan van het veld te sturen. In minuut 52, hij had toen ook al geel op zak, beging Casemiro ook een strafschopovertreding op Robben. De Nederlander ging gretig tegen de grond.

Casemiro in duel met Robben.
REUTERS Casemiro in duel met Robben.

Wél rood voor Vidal

Vier minuten na de overtreding van Casemiro besliste Kassai echter om Vidal wél van het veld te sturen. De Chileen flirtte al de hele tweede helft met zijn tweede gele kaart, maar de ingreep op Asensio die hem de uitsluiting opleverde, was wel correct.

Vidal pakte uit met een correcte ingreep op Asensio.
AFP Vidal pakte uit met een correcte ingreep op Asensio.

Buitenspelgoals Ronaldo

Door de uitsluiting van Vidal kon Real de verlengingen dus aanvatten met een mannetje meer. En de Madrilenen konden zich daarin ook voorbij de Duitsers knokken, al waren de 2-2 en de 3-2 van Ronaldo eveneens het voer voor controverse. Aan beide goals zal immers een stevig buitenspelgeurtje.

Vlak voor hij er 2-2 van maakte, vertrok Ronaldo vanuit buitenspelpositie.
kos Vlak voor hij er 2-2 van maakte, vertrok Ronaldo vanuit buitenspelpositie.
Ronaldo stond al een stapje te ver toen Marcelo hem de 3-2 voorschotelde.
kos Ronaldo stond al een stapje te ver toen Marcelo hem de 3-2 voorschotelde.

"Ik voel pure woede"

Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van Bayern München, was hard voor de Hongaarse scheidsrechter. "Ik heb nog nooit zo veel woede gevoeld over de afloop van een wedstrijd. Pure woede, omdat we zijn bedrogen, in de ware zin van het woord", fulmineerde de topman van de Duitse kampioen.

Rummenigge vergeleek de wrange uitschakeling met de historische finale in 1999, toen Bayern op de overwinning afstevende, maar Manchester United met twee goals in blessuretijd een achterstand van 0-1 nog omboog in een 2-1-zege. "Ook deze wedstrijd was te krankzinning voor woorden."

Arjen Robben deelde de woede van zijn voorzitter. "We zijn bestolen", reageerde de Nederlandse winger. "Het is zonde voor deze wedstrijd die met twee topteams een genot was om naar te kijken. Normaal spreek ik niet over de scheidsrechter maar in dit geval zijn het zijn cruciale beslissingen die deze kwartfinale beslissen. De wedstrijd was reclame voor het voetbal maar is beslist door iemand met een fluit." En op Instagram deed ook Frank Ribéry zijn zegje. "Een jaar lang hebben we hiervoor keihard gewerkt...bedankt, scheidsrechter!"

Ancelotti roept om hulpmiddelen

Trainer Carlo Ancelotti hield nogmaals een pleidooi voor het gebruik van technologische hulpmiddelen. "Zulke grove fouten zouden niet mogen gebeuren in de kwartfinale van de Champions League. Ik hoop dat scheidsrechters zo snel mogelijk geholpen worden door tv-beelden." Om iets later het arbitrale kwartet helemaal onderuit te halen. "Onze prestatie was beter dan die van de scheidsrechter. We zijn gestraft door hun beslissingen. Fouten maken, gebeurt in het voetbal - dat weet ik ook -, maar geen opeenstapeling van fouten zoals in deze wedstrijd."

Ook Philipp Lahm reageerde verongelijkt. "Het is bitter dat we er op deze manier uit gaan", zei de Bayern-aanvoerder. Hij speelde in Bernabéu zijn laatste Europese wedstrijd. Op het einde van dit seizoen neemt hij afscheid als voetballer. "Dit heeft de ploeg niet verdiend."

En Cristiano Ronaldo? Die was zich van geen kwaad bewust. "Real is Real", grijnsde de Portugees laconiek. "Als je over twee wedstrijden zes keer kunt scoren tegen Bayern München, dan heb je je plaats in de halve finale niet gestolen."

EPA
AFP29 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Agilla Lilla

  Bayern doet precies dat de refs alleen hun benadeeld hebben... refs hebben gewoon aan beide kanten zware steken laten vallen. Spijtig wel want het was een geweldige wedstrijd.

 • PETRUS VANDERIET

  Weeral een topmatch kapotgefloten door een ref, blijkbaar is er nog niet genoeg gesneden in de corrupte UEFA rangen

 • steff verhesen

  Ik stel voor om volgend jaar enkel nog Spaanse ploegen aan de CL te laten deelnemen, want dit wordt BELACHELIJK! Op dezelfde manier is Barcelona tot in de kwartfinale geraakt (2 gekregen penalties)

 • PETRUS VANDERIET

  Weeral een "finale" kapotgefloten door de ref, blijkbaar is al het slechte nog niet uit de uit de UEFA gesneden

 • Bart De Kever

  Ronaldo is een stuk pretentie. Het is een top voetballer maar zeker ook Ee stuk pretentie. Wat een blaas.

Meld een bug