De Bruyne bekroont rentree in de basis meteen met assist in imposante uitzege Man City bij Shakhtar

REUTERS
Shakhtar Donetsk
SHA
Shakhtar Donetsk SHA
0
3
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Zaterdag een invalbeurt van een halfuur, vanavond aan de aftrap tegen Shakhtar Donetsk met meteen een assist achter de naam: Kevin De Bruyne is helemaal terug.

Rust in het hoofd van De Bruyne. Na een knieblessure die hem twee maanden aan de kant hield, is hij opnieuw schakel in het imposante raderwerk van Guardiola. De uitblinkersrol moest KDB in het Metalist Stadium in Kharkiv aan David Silva laten, wel was hij meteen goed voor een assist. Zijn knap aangesneden hoekschop werd vlak voor de pauze ingekopt door de Spaanse verdediger Laporte. Even daarvoor had Silva, na een poging tegen paal en lat, al voor de 0-1 gezorgd. Alleen Mahrez was ongelukkig in de afwerking. 

REUTERS

Shakhtar Donetsk was de speelbal van de Citizens, die de uitschuiver op de openingsspeeldag van het kampioenenbal tegen Lyon na ook uitwinst in Hoffenheim helemaal hebben weggewerkt. Vanop de bank zag Kompany naast Aguero en Sane dat het heel goed was. 6 op 9, op koers richting de achtste finales. In minuut 69 mocht De Bruyne naar de kant, met het oog op Wembley maandag. Dan wacht Tottenham. Zijn vervanger Bernardo Silva maakte er nog 0-3 van. Pep schreeuwde het uit - wordt dit wél zijn jaar in de Champions League?

EPA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Roger Deprez

    Goed zo kan ik mijn abonnement opnieuw nemen.