David Luiz: "Chelsea veel sterker dan voor mijn vertrek"

PHOTO_NEWS
Dinsdag krijgt PSG in de Champions League bezoek van Chelsea. Een speciale wedstrijd voor David Luiz. De Braziliaan werd in de zomer voor een recordbedrag (duurste verdediger aller tijden) overgenomen van het Chelsea van Eden Hazard.

Volgens Luiz is het Chelsea van nu in niets te vergelijken met vorig jaar. "Chelsea is veel sterker nu, dan voor mijn vertrek." De selectie van José Mourinho werd aan het begin van dit seizoen namelijk door twee sterren versterkt: Cesc Fàbregas en Diego Costa. "Cesc was misschien de speler die Chelsea miste", aldus Luiz in een interview met RMC."Hij is het soort middenvelder die balans brengt op het middenveld. Hij laat het elftal beter spelen en weet wanneer hij de bal moet vasthouden of net sneller inspelen."

"Daarenboven hebben ze ook nog Diego Costa, een geweldige spits die altijd op zoek is naar doelpunten. Ook de continuïteit van Mourinho op de bank maakt het logisch dat Chelsea nu beter is dan voor mijn vertrek."

Vorig jaar schakelde Chelsea PSG uit in de Champions League, maar volgens Luiz moet de geschiedenis zich niet herhalen. "We hebben al bewezen dat we van ieder team kunnen winnen."

PHOTO_NEWS
REUTERS
GETTY
GETTY