Danilo schenkt sterk Porto prima uitgangspositie bij Basel


Basel - Porto / Opening goal by Gonzalez by proximus11
De Portugese topploeg Porto heeft op het veld van Basel een prima uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. Porto keek lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar zo'n tien minuten voor affluiten bezorgde Danilo de bezoekers een belangrijk uitdoelpunt: 1-1.

De partij kon niet beter beginnen voor het Zwitserse Basel, waar linksachter Behrang Safari (ex-Anderlecht) tussen de lijnen stond. Na tien minuten voetballen dropte Frei de bal achter de verdediging van Porto. Derlis Gonzalez ging er met de bal vandoor en werkte het leer voorbij Fabiano. De bezoekers reageerden als door een wesp gestoken en schakelden minstens een versnelling hoger. Thuisploeg Basel kon echter rekenen op de diensten van doelman Vaclík, die pogingen van onder andere Danilo en Tello onschadelijk maakte. Laatstgenoemde kwam in de eerste helft wel tot scoren, maar de scheidsrechter keurde de treffer af vanwege buitenspel.

Afgekeurde goal
Na de pauze was een goal van Casemiro hetzelfde lot beschoren. In eerste instantie kopte Maicon een hoekschop op de vuisten van Vaclík, maar in de herneming schoot Casemiro wel raak. Na wat gepalaver besliste scheidsrechter Clattenburg om de treffer toch af te keuren. Twee spelers van Porto hinderden immers Basel-doelman Vaclík en bovendien bevonden de twee heren zich in buitenspelpositie.

Verdiende gelijkmaker
Ook pogingen van Martínez en Herrera kenden geen succes en dus was het wachten tot zo'n tien minuten voor affluiten. Ervaren rot Samuel beroerde een voorzet van Danilo met de arm en de bal ging op de stap. Diezelfde Danilo toonde geen genade: 1-1. Een prima uitgangspositie voor Porto, terwijl Basel vol aan de bak zal moeten in de terugwedstrijd. Opmerkelijk gegeven betreffende het Zwitserse Basel: hun nederlaag tegen Real Madrid op 26 november is het enige verlies in negen opeenvolgende thuiswedstrijden in alle Europese competities.

AFP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
AP
AFP
REUTERS