Courtois maakt indruk en krijgt lof van David Luiz: "Zonder hem winnen we"

PHOTO_NEWS
Thibaut Courtois kreeg vandaag in de Champions League-wedstrijd op verplaatsing bij Paris Saint-Germain weer het vertrouwen van José Mourinho in doel bij Chelsea. De Rode Duivel bedankte met een puike prestatie. "Ik ben altijd klaar om te spelen", reageerde hij.

"Het is waar dat ik pas enkele uren voor de wedstrijd vernam dat ik in de basiself zou staan, maar dat maakt me niet uit. Ik bereid me altijd voor alsof ik zal spelen. We hebben twee heel goede keepers. Het houdt ons allebei scherp. Met Petr Cech achter je, ben je nooit zeker van je plaats."

"Het was een moeilijke match in Parijs. Zij hadden de beste kansen. We komen met een goede uitslag weg, maar in Londen zal het wel beter moeten."

Ook John Terry kon met het gelijkspel vrede nemen. "We zijn goed weg gekomen. Thibaut Courtois heeft er ons met prachtige reddingen doorheen gesleept", wist de verdediger.

"We hadden hier kunnen verliezen", besefte trainer José Mourinho. "PSG had na de rust erg mooie kansen. Dus dit is een goede uitgangspositie voor de return in Londen."

"Zonder die doelman van Chelsea hadden we gemakkelijk gewonnen", meende PSG-middenvelder David Luiz. Hij was fantastisch. Zij hebben maar één kans en die gaat dan wel binnen. Dat is voetbal." Teammaat Blaise Matuidi beaamde: "We wisten dat ze met Courtois een geweldige keeper hebben. Dat heeft hij hier nog maar eens bewezen."

PHOTO_NEWS

Hazard: "1-1 is een goed resultaat"

"Ik denk dat het gelijkspel een logische uitslag is", reageerde Rode Duivel Eden Hazard. "Het is waar we voor naar hier kwamen."

"Als je eerst op voorsprong komt, is het wel jammer als je die voorsprong niet vast kan houden. Maar een 1-1 gelijkspel op verplaatsing is altijd goed. Op Stamford Bridge zijn we beter. Tegen teams met zoveel talent als PSG is het altijd moeilijk. Vandaag hebben we niet veel kansen gehad, maar we heben er wel het maximale uitgehaald."