Courtois goudeerlijk na zwakke match op Camp Nou: "Ruimte tussen benen is mijn zwak punt"

.
rv .
Het Champions League-avontuur van Chelsea zit erop in de achtste finales. De 'Blues' sneuvelden tegen FC Barcelona en Thibaut Courtois maakte geen te beste beurt tegen Messi en co. De Rode Duivel ging in de fout bij de 1-0 van Lionel Messi, zo gaf de Limburger ook zelf toe.

"We slikken in twee matchen vier goals tegen Barça en al die goals zijn het resultaat van individuele fouten bij ons", aldus Courtois. "In de heenmatch slikken we de 1-1 na een slechte pass en vanavond zie ik er bij de 1-0 niet goed uit. Ik had niet verwacht dat Messi van daar zou trappen en ik deed mijn benen niet snel genoeg dicht: dat was een fout. Voor een doelman als ik, van bijna twee meter, is de ruimte tussen de benen het zwakke punt. Zelfs als ik in een normale positie sta, is er veel ruimte. De tweede en derde goal waren dan weer het gevolg van slechte passes. Ploegen als Barça straffen het kleinste foutje nu eenmaal genadeloos af."

"Waarschijnlijk hebben we de kwalificatie in de heenwedstrijd laten liggen. We hebben daar kansen genoeg gehad om de match met 2-0 of 3-0 te winnen, maar uiteindelijk is het 1-1 geworden. Maar ook vandaag hebben we wel wat kansen gehad om er een andere match van te maken. En het is doodjammer dat we die niet hebben afgewerkt. Barça was vandaag duidelijk beter dan ons, maar het had anders kunnen lopen. Of we niet te fel achteruit zijn gekropen? Dat denk ik niet. We hebben ze toch geregeld onder druk gezet en dan kregen ze het soms toch moeilijk. We hebben het gewoon zelf weggegeven."
42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc ledure

  Sorry Courtois !! U zegt het zelf !! Waarom let ge daar dan niet op. En op training ????

 • daniel surinx

  de belgen zullen op het wk zwaar afgaan,tegen prulle ploegjes hebben ze goed doen,nu komt het echte werk

 • Dan Midden

  Is lullig om zo goals te slikken, is misschien wel goed om eens te herbronnen en met de voetjes op de grond te komen om terug hard aan de slag te gaan om sportief lessen te trekken uit deze fases! Het is mooi dat hij erkent dat er een probleem is, enkel zijn lengte gebruiken als excuus is een topper onwaardig: een topsporter zal zichzelf trainen tot de beentjes dichter bijeen komen te staan, anders gaan ze allemaal door de benen proberen te spelen!

 • Ludo De Wreede

  Courtois haalt al een tijd het niveau niet meer dat hij in Spanje had maar het blijft wel een goede keeper maar geen wereldtop meer,

 • Herman Hermans

  Kom kom, het uitspelen is ook niet goed hé. Als er iets van druk is levert Courtois veel slechte passen!