Concurrent van Dries Mertens krijgt in Napels pistool op zich gericht en moet Rolex van 20.000 euro afgeven

 Arkadiusz Milik
REUTERS Arkadiusz Milik

Arkadiusz Milik, de spits van Napoli die dit seizoen dikwijls de voorkeur krijgt op Dries Mertens, beleefde gisteren na de Champions League-match tegen Liverpool een beangstigend moment. De Pool (24) zag op de terugweg naar huis in Varcaturo, een wijk in Napels, de weg geblokkeerd door twee mannen op een motorfiets. Niet veel later kreeg hij een pistool op zich gericht en werd Milik gedwongen zijn Rolex Daytona ter waarde van 20.000 euro af te geven. Waarop de mannen op hun brommer wegvluchtten. De politie is een onderzoek gestart, zo schrijft de Napolitaanse krant Il Mattino

Milik werd gisteren na 68 minuten vervangen door Mertens, waarna de 'Partenopei' in de slotminuut nog wonnen toen ze een counter afrondden via Insigne op assist van Callejon. Na veel blessureleed de voorbije twee seizoenen staat Milik er dit seizoen eindelijk weer: hij telt drie goals in zes matchen in de Serie A. Dankzij de zege telt Napoli in zijn Champions League-groep een puntje meer dan zowel PSG als Liverpool.

Milik gisteravond in duel met Joe Gomez van Liverpool.
Photo News Milik gisteravond in duel met Joe Gomez van Liverpool.

Het is niet de eerste keer dat overvallers het op Napoli-spelers munten. Zo werd Lorenzo Insigne in 2016 nog beroofd van juwelen, geld en een luxehorloge. Enkele jaren eerder bedreigden gangsters kapitein Marek Hamsik met een vuurwapen in het centrum van de Zuid-Italiaanse stad.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.