Clement: “Was niet evident om hier te komen winnen”

Photo News
Club Brugge-coach Philippe Clement had een moeilijke partij voorspeld tegen Linz en kreeg gelijk. “Volgende week mogen we niet naïef zijn en moeten we vollenbak gaan om zelf te scoren.”

“We kenden deze tegenstander”, analyseerde Philippe Clement meteen na de match bij VIER. “Ze spelen heel fysiek voetbal. We wisten dus dat het een moeilijke match zou worden. We begonnen ook moeizaam aan de wedstrijd. Daarna hebben we de controle gepakt en kunnen dreigen. Dankzij de penalty zijn we voorgekomen. Het was even wachten in die fase, maar Openda wist zeker dat hij niet offside vertrokken was. Het valt nu eens in ons voordeel.” 

“In de tweede helft kregen we nog kansen om de voorsprong groter te maken. Nog één goal had een ander resultaat geweest. Het had 0-2 moeten zijn als je de kans van Rezaei ziet. Zo’n momenten moet je nemen. Al vergeet ik vooral niet dat wij de eerste ploeg zijn die winnen tegen Linz. Het is niet zo evident om hier te komen winnen. Red Bull Salzburg (vorig jaar nog halve finalist in de Europa League, red.) kwam hier 3-3 gelijk spelen.”

“Volgende week moeten wij in Jan Breydel er vollenbak tegenaan. Daar kunnen we rekenen op onze fanatieke supporters om ons over de streep te trekken en te plaatsen voor de Champions League. Het zal niet rekenen zijn. We mogen die match ook niet naïef aanvatten zoals vandaag. In het begin van de match is het gewoon moeilijk tegen hen. Ze zitten overal zo kort op dat het niet makkelijk is om de ruimtes te vinden. Alleen mogen we dan zoals vandaag geen kansen weggeven.”

BELGA1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Thijs

    Haal een ander middenveld met trage Vanaken en pottestamper Vormer kom je er niet daarom ook geen interesse van geen enkele ploeg