Clement: “Niet in mijn karakter om te panikeren”

AFP

Philippe Clement straalde – je zou voor minder. “Dit is de mentaliteit waar Club voor staat. Je blijven smijten tot het einde. Er altijd hard voor blijven werken. Daarom ben ik zo graag bij Club, voel ik me hier zo goed thuis. Of ik op een bepaald moment in paniek was? Nee, nee. Dat zit niet in mijn karakter. Kijk, ik geloof heel hard in deze groep. Uiteraard is dat geen garantie dat je nog een punt haalt, maar uit mijn ervaring als speler en als coach weet ik dat ik maar één ding kan vragen: alles geven wat je in je hebt. Wel, ik heb al heel vaak ondervonden dat je daarvoor beloond wordt. Al had het veel vroeger in de wedstrijd kunnen zijn.”

Clement kon wel niet lachen met het feit dat Diatta en Mata zich op zo’n onvolwassen wijze lieten uitsluiten en geschorst zijn voor de wedstrijd tegen Real Madrid. “Ik begrijp het niet”, schuddebolde de coach. “Dat zijn net de momenten waarop je kalm moet blijven. Sterk blijven in je hoofd en controle houden over je emoties. Veel ploegen slikken snel een goal nadat ze op voorsprong kwamen. Dit zijn nog jonge spelers die fouten maken. In de toekomst zal het hen ongetwijfeld niet meer overkomen. Ze hebben zichzelf al een zware straf opgelegd. Je droomt ervan om een wedstrijd tegen Real Madrid te spelen.” 

Clement met een knuffel voor Diatta.
AFP Clement met een knuffel voor Diatta.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dave Janssens

    En nog iets, hij had Diange gisteren heel erg goed kunnen gebruiken mij dunkt. Club heeft goede spitsen het mag gezegd, maar ze zijn wat techniek, overzicht en koelbloedigheid betreft vaak een tikkel onmondig en dat mag ook gezegd.