Clement moet aan middenveld sleutelen: drie opties om geschorste Vormer te vervangen

Philippe Clement
Photo News Philippe Clement
Kopzorgen voor Clement. Door de schorsing van Vormer moet hij noodgedwongen aan zijn succesvol middenveld sleutelen. Dat het alternatief Eder Balanta (spierscheur) nog onzeker is voor PSG, maakt het er niet gemakkelijker op.

Optie 1: Balanta klaarstomen

De meest voor de hand liggende oplossing is Eder Balanta klaarstomen. Alleen... De Colombiaan liep een kleine maand geleden, in het bekerduel tegen Francs Borains, een spierscheur op. Da’s iets anders dan een pijnlijke enkel, waarmee je soms - mits een inspuiting - toch opgelapt kan worden. Raakt Balanta speelklaar, dan kan Rits een rij hoger spelen, op de positie van Vormer.

Eder Balanta
Photo News Eder Balanta

Optie 2: Schrijvers in de driehoek

Moet Balanta ook forfait geven voor de komst van PSG, dan is een driehoek met Rits, Vanaken en Schrijvers een optie. Drie ervaren jongens die de filosofie en de Champions League kennen. Het enige: Schrijvers loopt dezer dagen wat ongelukkig te voetballen. Deels door zijn invallersstatuut.

Siebe Schrijvers
BELGA Siebe Schrijvers

Optie 3: Surprise du chef

Binnen zijn spelersgroep hebben ze er vooralsnog ook het raden naar, maar omdat een verrassing nooit uit te sluiten valt... Odilon Kossounou (18) speelde bij Hammarby IF regelmatig als verdedigende middenvelder - waardoor Rits dus zou kunnen opschuiven. Alleen zit de Senegalees bij Club aan... één minuut in de Jupiler Pro League. Een korte invalbeurt op Moeskroen dan nog, waarin hij Vormer afloste. Een voorteken? Of tovert Clement nog iets anders uit zijn hoed? 

Odilon Kossounou
Photo News Odilon Kossounou

Poll

Hoe zou u Vormer vervangen?

 • Balanta klaarstomen 22%
 • Schrijvers in de driehoek 54%
 • Kossounou of andere Surprise du chef 24%13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vannuffelen

  @ David Lievens, Diatta speelde onlangs met Senegal tegen Brazilie centraal op het middenveld.@Gaston Foubert, de ene speler vervang je makkelijker dan de andere zonder kwaliteitsverlies, je hebt wel een vervanger maar die is niet even goed anders speelde die.

 • danny buyse

  @Gaston Foubert, die halve ploeg dat Club gekocht heeft waren grotendeels spitsen (9 stuks) wat op zich al succes heeft opgeleverd. Ondanks enkele matchen waar de afwerking ver beneden peil was toch de meeste goals gemaakt in de competitie.

 • Gaston FOUBERT

  Ze hebben daar een halve ploeg gekocht en kunnen niet één speler deftig vervangen? Zei Degryse laatst niet dat ze elke plaats minstens dubbel kunnen bezetten?

 • Jan Boden

  Jordi Vanlerberghe was gisteren de beste man bij KVM. Als je CL moet spelen hadden ze hem nog goed kunnen gebruiken, al was het maar om in de competitie te roteren.

 • David Lievens

  Freddie Heremans, Diatta op een positie waar met het mes tussen de tanden gespeeld wordt? Diatta gebruik je voor zijn snelheid, dat ben je volledig kwijt centraal op het middenveld. Met Schrijvers, zal het een andere manier van spelen worden, Ballanta overtuigde mij niet in zijn matchen (zag veel liever Rits daar spelen), dus Kossounou dan maar...