Clement en Mignolet deinzen niet terug voor grootmacht Real: “Match aanvangen met idee om te winnen”

BELGA
“De intentie is om veel te creëren.” Ook in het mythische Bernabéu zal Club Brugge uitgaan van eigen sterkte, zo zegt coach Philippe Clement daags voor de Champions Leaguematch tegen Real Madrid. “We vangen de match aan met het idee dat we kunnen winnen”, beaamt Simon Mignolet. 

“We moeten deze match aanvangen met het idee dat we kunnen winnen.” Dat zei Club-doelman Simon Mignolet aan de vooravond van het Champions Leagueduel tegen Real Madrid. “Anders moet je niet afreizen. We zitten in een goed moment. Als we herhalen wat we de voorbije weken deden, iedereen zijn werk doet en iedereen collectief denkt, dan kunnen we iets tegenover Real Madrid zetten. De match met de ingesteldheid aanvatten dat er drie punten te pakken zijn in de Champions League. Maar we moeten er ons wel bewust van zijn dat zij in principe beter zijn dan ons.” 

Spelers leren kennen 

Mignolet sprak ook over Eden Hazard en Thibaut Courtois. “Eden is een wereldster. Hij heeft gewoon tijd nodig om zich te settelen in een nieuwe omgeving. Ik ben er zeker van dat hij de kwaliteiten en mentaliteit heeft om een ongelofelijk succes te zijn voor Real.” Club-coach Philippe Clement beaamde: “We moeten niet te snel conclusies beginnen trekken over Hazard. Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen aan de ploegmaats en aan de nieuwe club. Eén actie kan zomaar voor de ommekeer zorgen, maar ik hoop dat daar nog een weekje mee gewacht wordt.” 

Dit wordt een match waar ik veel spelers beter ga leren kennen in een match waarin we alles te winnen hebben

Philippe Clement.

Hoe gaat Clement het morgen aanpakken? “We zijn een ploeg die altijd de bal wil, wil dominant zijn en veel wil creëren. Maar we moeten nu ook elementen tonen die we minder nodig hebben in de eigen competitie. Zoals collectiever verdedigen, wat niet wil zeggen dat we op onze zestienmeter gaan kruipen. De intentie moet blijven om veel te creëren. En ik heb er wel een goed oog in. Dit wordt een match waar ik veel spelers beter ga leren kennen. In een match waarin we alles te winnen hebben.” 

BELGA
BELGA
BELGA18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Dirk Claeys dat zeiden ook vele "supporters" van Ajax, toen ze tegen Bayern Munchen, Real Madrid en Juventus moesten spelen: dromen zijn bedrog !!! Als men geen dromen meer heeft dan leeft men niet.

 • Carlos Simonis

  Noël Claes achteraf praten is heel makkelijk, niemand zegt dat Club wint, maar de mogelijk bestaat. Niet altijd winnen de beste of sterkste clubs, dat is al vaker bewezen. Op papier is Club kansloos, dat klopt, maar de bal kan raar rollen. Besprekingen na de wedstrijd heb je niks aan, want dan is de wedstrijd al gespeeld of men wint of verliest.

 • rik cappelle

  Heel juist Dirk. Wij moeten nederig blijven en vooral Club Brugge blijven, de ploeg van en voor het volk. Laat maar het hautaine en het bourgeoisie gedrag waar het al levenslang gehuisvest is, ergens in een randgemeente van Brussel. Maar niettemin zou ik al enorm tevreden zijn met één puntje maar ik denk niet dat dit haalbaar is tegen DE grootmacht Real en leider in La Liga.

 • dirk claeys

  Dromen zijn bedrog! En krijg geen anderlecht manieren brugge! Champagnevoetbal! We zien waar het eindigd nu! Maximum is gelijk spelen of verliezen! Punten moeten thuis verdiend worden!

 • jammy cappon

  Te vergelijken met de match RSCA-Waasland Beveren en hier ook heeft RSCA een punt kunnen halen. Dus als club met evenveel lef voetbalt als RSCA valt er misschien iets te rapen? Waarom hebben wij Kompany niet als coach, dan zouden we op papier toch steeds de beste zijn?