City-fans mogen geen broeksriem dragen als ze vanavond stadion Napoli binnen willen

AFP
Fans van Manchester City zien zich vanavond geconfronteerd met een opmerkelijke maatregel. Ze mogen geen broeksriem dragen als ze het San Paolo-stadion van Napels binnen willen.

De maatregel komt er na incidenten tijdens het Champions League-duel tussen City en Napoli van twee weken geleden. Toen sloegen supporters van de Serie A-club met hun broeksriem in op fans van City, met drie gewonden tot gevolg. Uit angst voor represailles ging Napoli nu over tot het verbod op het dragen van een broeksriem voor de City-aanhang.

"Een absoluut krankzinnige maatregel", luidt het bij de supportersfederatie van City. "Ik weet dat er problemen geweest zijn met Napoli-fans die hun riem gebruikten als wapen. Maar sinds wanneer is dat een probleem in Engeland? Waarom moeten supporters van City worden gestraft? Het lijkt erop alsof er met City altijd iets aan de hand is in de Champions League. In het verleden mochten we niet joelen bij de Champions League-hymne (City werd daarvoor in 2015 door de UEFA bestraft, red.). In Moskou mochten we dan weer een stadion niet binnen omdat hun club (CSKA Moskou, red.) een wedstrijd achter gesloten deuren kreeg opgelegd wegens racistische gezangen. En nu is het dit weer met een verbod op broeksriemen." 

Manchester City kan zich vanavond plaatsen voor de laatste zestien in de Champions League als het niet verliest op het veld van Napoli.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin Segers

  Wist niet dat city fans had

 • Jakke Troost

  Goed voor de verkopers van bretellen. Oei, zelfs de tekstverwerker van mijn smartphone herkent het woord al niet meer. Tijd om het product te herlanceren.

 • rudy bryssinck

  bij match van Anderlecht tegen PSG is bij alle supporters de broek naar beneden gegaan met of zonder riem

 • Frans Dedokker

  Dus de engelsen mogen niet binnen met broeksriem omdat italianen hun broeksriem gebruikten??

 • Margaretha Mestdagh

  Ai ! Dan moeten ze een legging aandoen, of hun broek zakt af ! Ik weet niet wat erger is..,