City dropt AS Roma en Nainggolan in vangnet van Europa League


All Goals # Roma 0-2 Manchester City - 10-12... by BitVideo
Manchester City naar de achtste finales van de Champions League, AS Roma de troostprijs van de Europa League. Dat is het verdict na de laatste wedstrijden in groep E op het kampioenenbal. Zonder Vincent Kompany, die niet tijdig fit raakte, en de geblesseerde Agüero was het voor City een uur lang moeizaam opboksen tegen een afwachtend AS Roma. Toen bevrijdde Nasri zijn team met een verwoestende knal. In het slot stelde Zabaleta de buit helemaal veilig. Bijzonder sneu voor de Romeinen, die op de vorige speeldag de kwalificatie binnen handbereik hadden maar finaal moeten vrede nemen met het vangnet van de Europa League.

Rome, of althans het AS-gezinde deel ervan, wordt morgenvroeg wakker met een gigantische kater. Niet de prestigieuze en lucratieve Champions League vormt na nieuwjaar het Europese menu, wél de Europa League, waar glitter en glamour ver te zoeken zijn. Een 0-2 nederlaag tegen Manchester City verwees de Romeinen naar het 'tornooi van de gebuisden'.

Do or die
En zeggen dat Radja Nainggolan en co op de vorige speeldag hun ticket voor het vervolg van het kampioenenbal zo goed als binnen hadden. Een late gelijkmaker op het veld van CSKA Moskou, samen met de miraculeuze comeback van City tegen Bayern, besliste er anders over. Zo werd het vanavond in Stadio Olimpico voor beide teams een duel van 'do or die'. Tot het uur hadden de Romeinen hun zaakjes goed op orde. Holebas kreeg snel een reuzenkans op 1-0, Hart redde en deed dat ook bij afstandsschoten van Maicon en Gervinho.

Bazooka
Zelf iets weggeven deed AS Roma nauwelijks, tot Nasri in minuut 59 de bazooka bovenhaalde. De Sanctis zweefde vergeefs door het luchtruim, het schot van de wispelturige Fransman sloeg als een raket tegen de netten. Door de tussenstand in München, waar Bayern met 1-0 leidde, hadden de 'giallorossi' nu plots twee goals nodig. Een opdracht die te hoog gegrepen bleek. Manolas en Destro kwamen dicht bij de gelijkmaker van de hoop, daarna bloedde de partij dood. In het slot maakte Zabaleta de pil extra bitter. Manchester City deed vanavond waar het in de Champions League om draait: in de top-twee staan wanneer het moet. Vijf en een halve speeldag was dat niét het geval, op het juiste moment sloegen de 'Citizens' ijskoud toe.

EPA
PHOTO_NEWS
AP

All Goals # Bayern Munich 3-0 CSKA Moscow - 10... by BitVideo
PHOTO_NEWS
Getty
REUTERS
Getty
REUTERS