Chelsea versiert dankzij sterke Courtois prima uitgangspositie in Parijs


Last minute save Courtois in PSG ! by proximus11
Chelsea heeft een uitstekende zaak gedaan in Parijs. Op bezoek bij PSG in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League speelde het 1-1 gelijk na goals van Ivanovic en Cavani. Door het uitdoelpunt van Ivanovic heeft het een uitstekende uitgangspositie versierd met het oog op de terugmatch, op 11 maart in Londen. In doel bij de 'Blues' speelde Courtois een erg sterke partij met enkele fantastische reddingen.

De aanloop naar de wedstrijd was bijna even amusant als de partij zelf. Cech of Courtois: voor wie zou Mourinho kiezen? De Portugese coach koos uiteindelijk voor zijn vertrouwde nummer één dit seizoen en zette onze nationale doelman opnieuw tussen de palen. In een tot de nok gevuld Parc des Princes moest Courtois onder meer Zlatan Ibrahimovic van een goal zien te houden. Geen simpele opdracht, maar in zijn vorige zeven ontmoetingen met José Mourinho kon 'Ibra' nooit scoren. Hoopgevende cijfers dus.

PSG nam van bij de start de match in handen en kon twee keer na elkaar dreigen met een kopbal. Gelukkig voor de bezoekers stond Courtois pal op de pogingen van Blaise Matuidi en, jawel, Ibrahimovic. In een ietwat teleurstellende eerste helft nam PSG het initiatief, maar de goal viel verrassend genoeg aan de overkant. Gary Cahill verlengde een voorzet van John Terry en het was Bransislav Ivanovic die de netten liet trillen. Mourinho glimlachte eens en leunde achterover in zijn zetel.

AFP
REUTERS
AP
GETTY

Sensational Assist in Paris ! (PSG - Chelsea) by proximus11

Courtois amazing saves ! by proximus11

PSG gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam met het mes tussen de tanden uit de kleedkamer. De wilskracht werd ook vrij snel beloond, al stak de Chelsea-defensie een handje toe. Edison Cavani mocht moederziel alleen een voorzet van Matuidi voorbij een kansloze Courtois in doel koppen. Uit die gelijkmaker puurde het tonnen vertrouwen en nauwelijks enkele minuten later had Ibrahimovic zijn eerste tegen Mourinho te pakken. Ware het niet dat Courtois met zijn beste save van de avond uitpakte. Ook in de slotseconden waren beide heren de protagonisten, met opnieuw Courtois als overwinnaar. Met de borst vooruit verliet hij het veld in Parijs. Thibaut is back!


Goal Cavani against Chelsea ! by proximus11
GETTY
GETTY
PHOTO_NEWS
AFP