Chelsea straft drie 'fans' voor incident in Parijse metro

Zoals verwacht heeft Chelsea het racistische incident in de Parijse metro afgelopen dinsdag niet blauw-blauw gelaten. Chelsea heeft drie 'fans' een straf opgelegd. Ze krijgen een stadionverbod, nadat er een video opdook waarop een groep hooligans een zwarte man in Parijs van de metro duwen. Dat meldt BBC News. De club zegt dat ze genoeg bewijsmateriaal hebben om de drie supporters te schorsen. Er zou hen zelfs een levenslang stadionverbod boven het hoofd kunnen hangen.

De mannen duwden dinsdag, voorafgaand aan de Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain, herhaaldelijk een donkere man terug die in de ondergrondse trein wilde stappen. Een omstander filmde dat en die opname belandde op de website van The Guardian. In het filmpje is duidelijk te horen dat de Engelsen daarbij zongen: "We're racist, and that's the way we like it.''

Levenslang?
De Londense club maakte op de eigen website bekend dat ze in afwachting van het onderzoek naar het incident drie stadionverboden heeft uitgedeeld. "Mocht het zo zijn dat er voldoende bewijs is dat zij erbij betrokken zijn, dan worden ze voor het leven geschorst'', zegt de koploper van de Premier League. Chelsea zegt verder te gaan met het onderzoek en heeft fans opgeroepen belangrijke informatie over het incident met de club te delen. De stadionverboden konden opgelegd worden door behulpzame aanhangers van de Londenaren.

Aangifte
Het slachtoffer van de racistische actie, de 33-jarige Souleymane, heeft aangifte gedaan. Dat liet hij vandaag optekenen in de Franse krant Le Parisien. "Ik spreek geen woord Engels, maar het was me duidelijk dat het ze om mijn huidskleur ging'', zegt de belaagde, wiens achternaam niet is bekendgemaakt. De aanklager in Parijs is een onderzoek gestart.