Catastrofe voor Kompany: na 8' out in Bernabeu. EK op de helling

Photo News
Catastrofe voor Vincent Kompany: amper acht minuten waren we ver in Bernabeu toen de Rode Duivel geblesseerd bleef liggen. Kompany tastte naar het bovenbeen, verder spelen bleek onmogelijk. De verdediger van Manchester City deed ontgoocheld zijn kapiteinsband af en wandelde naar de kant. Eliaquim Mangala (ex-Standard) nam zijn plaats in. Veertig dagen voor de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels wordt Frankrijk halen wellicht een race tegen de tijd voor Kompany.

Kompany geraakte geblesseerd ter hoogte van de middencirkel. De verdediger verstapte zich en stuikte vervolgens tegen de grond. Snel werd duidelijk dat de wedstrijd er voor Kompany op zat. De Rode Duivel had op 19 april zijn rentree gemaakt in de basiself van de 'Citizens', in het competitieduel bij Newcastle. Toen keerde Kompany terug na een maand afwezigheid, het gevolg van een zoveelste kuitblessure. De comeback bleek (andermaal) van korte duur.

Een diagnose over de ernst van het letsel moet nog gesteld worden. Wie de lange voorgeschiedenis van Kompany inzake blessures kent, weet het echter nu al: het EK in Frankrijk halen wordt voor de 30-jarige centrale verdediger héél kort dag. De verdediger vestigde vanavond overigens een weinig benijdenswaardige primeur. Hij werd de eerste speler die twee keer vervangen moet worden binnen de eerste tien minuten van een Champions League-duel. De vorige keer gebeurde dat al na zeven minuten, in de return van de achtste finale tegen Dinamo Kiev.

Getty Images
Getty Images
Getty Images