Carrasco en Atlético zakken met bonus af naar Leicester (1-0), al is er veel te doen rond onterechte strafschop

Griezmann (rechts) viert met zijn ploegmakkers na het strafschopdoelpunt
EPA Griezmann (rechts) viert met zijn ploegmakkers na het strafschopdoelpunt
Deel één zit erop, de terugwedstrijd is gered. Yannick Carrasco heeft vanavond met Atlético Madrid een krappe 1-0 zege geboekt tegen Leicester City in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League. 'Los Colchoneros' domineerden de volledige partij, maar botsten voortdurend op het stevige blok van de regerende Engelse landskampioen. Enkel op een strafschop van Griezmann, eentje die er nota bene géén was, moest doelman Schmeichel zich gewonnen geven.

Geen verrassingen in het basiselftal waarmee Diego Simeone uitpakte met zijn Atlético Madrid vanavond. Rode Duivel Yannick Carrasco stond dus, zoals verwacht, aan de aftrap. Aan de kant van de Engelse landskampioen was het onder meer uitkijken naar de prestatie van ex-Genkenaar Wilfred Ndidi - die met zijn power en loopvermogen Atlético in bedwang moest houden.

Baas vanaf minuut 1
Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk welk spelbeeld een sfeervol Vicente Calderón te zien zou krijgen. Atlético eiste het leer op en zocht geduldig naar openingen in het moeilijk te ontwrichten blok van 'The Foxes'. Leicester-doelman Schmeichel écht in moeilijkheden brengen zat er echter niet in. Koke trof met een loeier al vroeg de staak en Carrasco kon een volley van dichtbij niet kadreren.

Strafschop? Nee, hoor
Iets voor het halfuur eiste ref Eriksson de hoofdrol op. Albrighton werkte Griezmann foutief ten val net buiten de zestien. De Zweedse ref had het echter anders gezien en wees resoluut naar de stip. Griezmann nam het geschenk maar wat graag aan en knalde 'Los Colcohoneros' op 1-0. Een verdiende voorsprong, maar wel eentje met een geurtje aan. Een stevig georganiseerd Leicester onderging het spel voortdurend en kreeg op offensief vlak nauwelijks iets klaar.

Carrasco liet na 9 minuten de openingsgoal onbenut
Getty Images Carrasco liet na 9 minuten de openingsgoal onbenut
Griezmann nam het geschenk vanop de stip maar wat graag aan
Photo News Griezmann nam het geschenk vanop de stip maar wat graag aan

Pover tweede bedrijf

Ook na de koffie hetzelfde spelbeeld. Leicester kampeerde rond de eigen zestien en wachtte op die ene flits van Algerijns tovenaar Mahrez. Maar ook de frivole middenvelder kon maar zelden z'n klasse laten zien en mocht blij zijn dat hij iets voor het uur geen geel karton kreeg na een duidelijke schwalbe. Voor het overige viel er maar amper iets te beleven in een weinig opwindende tweede periode. Het balbezit was steeds voor de troepen van Simeone, maar dat resulteerde niet in doelgevaar. Ook op standaardfases stond de defensie van Leicester steeds pal. Zo bleef het bij 1-0 en belooft de return in het King Power Stadium alvast spannend te worden.

AP
Photo News
AP
AP