Buffon: "Ronaldo is een buitengewone speler die vergeleken kan worden met Maradona, Messi en Pelé"

Met de complimenten van Buffon.
AFP Met de complimenten van Buffon.
Opnieuw moest Gianluigi Buffon zich omdraaien na een schot van Cristiano Ronaldo. Voor de negende keer klopte de Portugees het Italiaanse sluitstuk. Niemand doet beter en vooral die tweede treffer van Ronaldo ging na afloop dan ook over de tongen.

Gianluigi Buffon kon niet anders dan zijn meerdere erkennin op die fantastische omhaal van Cristiano Ronaldo. "Cristiano Ronaldo is een buitengewone speler die kan vergeleken worden met Maradona, Messi en Pelé", vertelde de doelman. "Onze fouten? Je speelt tegen kampioenen van ongelooflijke waarde. Uitstekende vaardigheid waarmee je geconfronteerd wordt met een speler die meer dan 500 doelpunten heeft gemaakt in tien jaar voetbal. Dan is het niet eenvoudig om altijd de juiste keuzes te maken. Wanneer je bepaalde tegenstanders ontmoet, is het gewoon beter om te erkennen dat ze simpelweg sterker zijn", was Buffon groots in de nederlaag.

Het respect tussen beide tenoren was na afloop groot.
AP Het respect tussen beide tenoren was na afloop groot.

Zidane: "Eén van de mooiste doelpunten in de geschiedenis van het voetbal"

Het prachtige tweede doelpunt van Cristiano Ronaldo was volgens zijn coach Zinedine Zidane "misschien nog wel mooier" dan zijn goal in de finale van de Champions League in 2002 in Glasgow.

"Cristiano doet soms dingen die enkel hij kan", opende Zidane. "We kunnen zeggen dat dit één van de mooiste doelpunten in de geschiedenis van het voetbal is. Hij is misschien nog mooier dan mijn goal in Glasgow. Al was die van mij wel beslissend in een finale", voegde Zidane er glimlachend aan toe.

De Fransman scoorde in 2002 in de finale van de Champions League tegen Bayer Leverkusen met een weergaloze volley met links de beslissende 2-1. 

AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Een doelpunt van wonderlijke schoonheid en ook zeer moeilijk uit te voeren. Ligt de zesde! Gouden Bal reeds klaar? En dan waren er al journalisten die hem voor Nieuwjaar al de grond inboorden! 119 CL doelpunten; 10 matchen na elkaar scoren, 50 hat tricks, Europees kampioen met Portugal. Ja jongens!!

 • Pier Aspe

  Idd, na die drie komt hij er misschien achter..maar zeker niet voor !

 • Robert Lemaire

  Cristiano Ronaldo is de grootste van ze allemaal. Pele en maradone 2de en derde

 • jacques hillaert

  Hij is er nog eentje vergeten, Johan Cruyff !

Video