Blatter veroordeelt metro-incident: "Geen plaats voor racisme in het voetbal"

AFP
Via Twitter heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter zijn afschuw uitgedrukt omtrent het racistische incident in een Parijse metro voor de wedstrijd tussen PSG en Chelsea. Hij reageert ook op de omstreden uitspraken van voormalig AC Milan-trainer Arrigo Sacchi.

Toen een zwarte man nog een plaatsje probeerde te bemachtigen in een bomvol metrostel, werd hij hardhandig weer naar buiten geduwd door enkel Chelsea-fans. De Londense supporters zongen bovendien: "We're racist and that's the way we like it." (We zijn racisten en zo hebben we het graag). Ook Chelsea heeft het incident ondertussen al veroordeeld.

"Ik veroordeel de actie van een kleine groep Chelsea-supporters. Er is geen plaats voor racisme in het voetbal", meldt de Zwitser op Twitter. Ook Arrigo Sacchi moet het ontgelden. Die verklaarde gisteren dat er "te veel zwarte spelers" in het Italiaanse jeugdvoetbal spelen. "Ik ben ook geschokt over de uitspraken van Sacchi. Fierheid en waardigheid hebben niets met huidskleur te maken. Het is genoeg geweest."

Arrigo Sacchi (rechts) samen met Real-coach Carlo Ancelotti.
EPA Arrigo Sacchi (rechts) samen met Real-coach Carlo Ancelotti.