Berget maakt terugmatch nog spannend tegen Boyata en co: 3-2

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Celtic Glasgow, met Dedryck Boyata 90 minuten tussen de lijnen, heeft vanavond met 3-2 gewonnen van Malmö FF in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League. De Schotten stonden met 3-1 voor, maar in de extra tijd maakte Berget er nog 3-2 van. Daardoor is alles nog mogelijk in de terugmatch, die volgende week dinsdag wordt gespeeld.

Celtic kende een droomstart in het eigen Celtic Park, want na tien minuten stond er al 2-0 op het scorebord te blinken. Twee keer zorgde Johansen voor de assist. Eerst loodste hij Griffiths knap door de buitenspelval en nadien schilderde hij een hoekschop op het hoofd van Birton. Ook na de snelle dubbele voorsprong bleef Celtic baas in eigen huis en Malmö creëerde maar moeilijk kansen. Armstrong krulde de derde Schotse treffer maar net naast de verre hoek. Pas op het einde van de eerst helft kreeg Malmö een beetje ademruimte, maar grote kansen leverde dat niet op. Daardoor stonden de Zweden er bij de rust nog steeds twee in het krijt.

Na de rust slaagde Malmö er wel in aansluiting te vinden. Berget, nota bene ex-Celtic, controleerde een voorzet van Eikrem met de borst en knalde de bal heerlijk voorbij Gordon: 2-1. Een belangrijk uitdoelpunt voor de Zweden. Althans, zo leek het, want tien minuten later had Celtic weer een bonus van twee doelpunten te pakken. Griffiths maakte er met zijn tweede van de avond 3-1 van. Celtic leek met anderhalf been in de volgende ronde te staan, maar daar dacht Berget duidelijk anders over. In de blessuretijd deed hij zijn ex-club nog een keer pijn: 3-2. Daardoor wordt de terugmatch volgende week dinsdag in Malmö nog spannend.

GETTY
AP
PHOTO_NEWS
AP
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS