Benfica troeft het 'Gala' van Denayer af en mag zich groepsleider noemen (2-1)


Benfica 2-1 Galatasaray | Goals par samozaonekojeznam
Door het gelijkspel van Atlético Madrid in Kazachstan kon Benfica in groep C van de Champions League de macht grijpen. De Portugezen moesten thuis dan wel de maat nemen van Galatasaray. En dat lukte ook, na 90 minuten prijkte in het karig gevulde Estádio da Luz een 2-1 op het bord. De doelpunten kwamen van Jonas en Luisão, voor de Turken scoorde Lukas Podolski. Onze landgenoot Jason Denayer werd een kwartier voor tijd gewisseld, Mehdi Carcela vierde een minuutje eerder zijn CL-debuut voor Benfica.

Galatasaray blijft door de nederlaag derde met vier punten en lost zo even de rol. Benfica staat nu op kop met een fraaie 9 op 12, twee stuks meer dan het Atlético Madrid van Yannick Ferreira Carrasco.

Omgekeerde cijfers
Bij de rust (0-0) was er nog weinig aan de hand voor Galatasaray, dat na de pauze het aandringende Benfica echter niet meer in bedwang kon houden. Jonas zorgde voor 1-0 en na de gelijkmaker van oude bekende Lukas Podolski tilde Luisão de thuisploeg in de 67ste minuut opnieuw op voorsprong. De bezoekers konden in de slotfase de gelijkmaker niet afdwingen, ook niet tegen tien man na de tweede gele kaart voor Nicolás Gaitán. Benfica verloor twee weken geleden in Turkije nog met dezelfde cijfers.

AP

Wesley Sneijder Horror Foul but Shows Respect... par altindailymotion
EPA
EPA
ap
ap
reuters
afp