Bayern veegt de vloer aan met Arsenal en staat met anderhalf been in kwartfinale

EPA
Een wedstrijd éénrichtingsvoetbal was het vanavond in de Allianz Arena. Arsenal kon één helft gelijke tred houden met de Duitse 'Rekordmeister', maar was in de tweede periode niet opgewassen tegen een oppermachtig Bayern München en ging uiteindelijk met zware 5-1 cijfers de boot in. Voor Bayern is het de zestiende (!) thuiszege op rij in de Champions League, een record. De return over drie weken in het Emirates Stadium lijkt slechts een formaliteit.

Na het eerste bedrijf zag het er nochtans niet bepaald rooskleurig uit voor Bayern. De klas van Italiaans oefenmeester Ancelotti begon nochtans prima en was veruit de meest dominante ploeg, al snel resulterend in de openingstreffer van Arjen Robben. Op z'n gekende stijl sneed de Nederlander naar binnen, om vervolgens het leer op wel heel fraaie wijze via de onderkant van de dwarsligger in doel te schilderen: 1-0. Bayern was heer en meester en had controle over de wedstrijd, tot de Servische ref Mazic op het halfuur Arsenal een (lichte) strafschop toekende. Lewandowski ging te gretig in duel met Koscielny en de bal ging resoluut op de stip, tot ongenoegen van het Beierse publiek. Alexis maalde er niet om en bracht 'The Gunners' weer langszij. De Chileen zag zijn elfmeter eerst gestopt door doelman Neuer, maar trof in de herneming vanuit de draai toch raak: 1-1, alles te herdoen. Bayern was weer wakker geschud en trok de kaart van aanval. Op enkele schuchtere pogingen van Lewandowski na leverde dat echter niet veel op. Het was Arsenal dat ei zo na nog met een voorsprong de kleedkamers ging opzoeken, maar Neuer had een prima beenveeg in huis om zijn landgenoot Özil van de 1-2 te houden.

Arjen Robben brak in z'n gekende stijl de ban met een heerlijke goal
AP Arjen Robben brak in z'n gekende stijl de ban met een heerlijke goal

Beierse doelpuntenmachine

Ook na de pauze had Bayern de bovenhand en met drie goals in tien minuten zag de situatie er plots helemaal anders uit. Eerst was er Lewandowski - wie anders - die met een overhoekse kopslag in minuut 53 doelman Ospina te grazen nam. 'The Gunners' waren nog niet bekomen van de tweede treffer of nummer drie stond al op het bord. Thiago werkte, na een subliem hakje van Lewandowski, de 3-1 beheerst in doel. Arsenal zag sterretjes en de aanvalsgolven van Bayern volgden elkaar in sneltempo op. Met de nodige dosis geluk tekende Thiago voor zijn tweede van de avond: 4-1. In de slotfase was er nog het moment voor Thomas Müller. De Duitse international stond amper twee minuten op het veld en legde in minuut 88 de 5-1 eindstand vast. Zo lijkt de achtste finales van het kampioenenbal al na de heenwedstrijd het eindstation te worden voor Arsenal. Bayern zet met de glansprestatie de Champions League-ambities extra kracht bij.

AP
Photo News
AFP
REUTERS
AFP