Barcelona krijgt Tottenham klein na zinderende match op Wembley, Messi kroont zich andermaal tot regisseur

AP
Tottenham Hotspur
TOT
Tottenham Hotspur TOT
2
4
Barcelona BAR
BAR
Barcelona
Barcelona is in groep B tegen Tottenham met de drie punten aan de haal gegaan. Na een zinderende partij op Wembley werd het 2-4. In die andere match in de poule stond Radja Nainggolan aan het kanon bij Inter in de 1-2-zege op het veld van PSV. 

Spektakelstukje met Lionel Messi als regisseur. De occasionele Wembleyganger is hem ongetwijfeld al eens gepasseerd. Op Wembley Lane, de lange laan richting stadion, staat een predikant die de aandacht probeert te trekken met een bordje ‘Jesus is Lord’. ‘Lionel is Lord’ zou niet hebben mistaan. Zeg nooit nooit, maar het was mogelijk de laatste keer dat Messi over het heilige gras liep – het stadion staat te koop. Ze zullen het hebben geweten. Lionel en vrienden, want dat is Barca toch een beetje, maakten er een spektakel van. Met Messi aan de knoppen.

Ook Toby Alderweireld heeft het geweten. Lloris hielp een handje. Ze hebben de doelman 's nachts nog eens zo zien dolen in Londen – onlangs werd hij opgepakt toen hij stomdronken met zijn wagen door de straten slalomde. Coutinho strafte zijn dom uitlopen af (0-1). 

Van slag waren de Spurs – mét Alderweireld dus maar zonder de geblesseerden Dembélé en Vertonghen - niet. Ze namen de handschoen op, tót Rakitic op het halfuur Wembley wel héél stil kreeg. Het lichaam van de Kroaat was perfect in balans toen hij een afvallende bal op de slof nam. Via de paal keek Tottenham tegen een 0-2-achterstand aan. Geniale goal. In de schermutseling hield Ter Stegen nadien met een kattensprong zijn netten schoon. De Catalanen doken zo op rozen de catacomben in.

AP

Na de koffie achtte Messi zijn moment gekomen. Na twee knappe acties trilde het doelhout evenveel keer na. Kane vond het prima en bracht met een overhoekse trap de spanning terug. De Vlo keek eens sip, zorgde voor een zoveelste spurtje en wiste de aansluitingstreffer meteen weer uit. 1-3. De supporters kregen in een zinderende match waar voor hun geld.

Match gespeeld na de krachtinspanning van Messi? Neen. Lamela zorgde immers opnieuw voor de aansluitingstreffer nadat de bal afweek op een Catalaans lichaam. Alderweireld belette nadien met een ultieme tackle dat Messi zijn tweede van de avond kon prikken. Tottenham schudde een slotoffensief uit de schoenen, maar de gelijkmaker bleek een brug te ver. Messi zorgde zelfs voor de 2-4-eindstand. In het slot viel Vermaelen nog in. Barça heeft het maximum van de punten, met 0/6 zitten de Spurs in nesten.

REUTERS
Photo News
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik cappelle

    Inderdaad Rick. Die dat niet ziet of wilt zien zou beter gaan vissen of vogelpieken. Gewoon buitenaards.

  • Christiaan Goethals

    Wat Messi daar doet en hoe, dat kan Ronaldo niet, dus.....Messi is duidelijk de beste.

  • Rick Daelemans

    MESSI duidelijk de BESTE speler OOIT,wat een match weer.