Barcelona heeft prima uitgangspositie beet na glansloze zege tegen Lukaku en Manchester United

EPA
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
0
1
Barcelona BAR
BAR
Barcelona
Manchester United is in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League met 0-1 ten onder gegaan tegen Barcelona. Luke Shaw maakte in de eerste helft een owngoal. Messi en co vertrekken zo met een mooie uitgangspositie uit Engeland.

Ole Gunnar Solskjaer koos voorin voor Romelu Lukaku en Marcus Rashford. Bij Barcelona werd er logischerwijs gerekend op Lionel Messi. De Argentijn verkeert in bloedvorm en maakte acht goals in zijn laatste vijf duels in La Liga. Man United was gewaarschuwd.

De Catalanen eisten zoals verwacht het leer op in het Theatre of Dreams. En na dertien minuten leverde de eerste kans meteen een goal op voor de bezoekers. Messi bediende Luis Suárez aan de tweede paal, die de bal via het lichaam van Luke Shaw voorbij David De Gea kopte: 0-1.

Action Images via Reuters

Vervolgens was het lange tijd wachten op het volgende wapenfeit, tot Philippe Coutinho De Gea onder vuur nam. De Spaanse goalie reageerde met een knappe beenveeg. Vijf minuten voor de koffie ook gevaar aan de overkant. Marcus Rashford pakte uit met de perfecte voorzet, maar Diogo Dalot miste zijn kopbal compleet.

Na rust probeerde Man United het commando over te nemen. Maar een kans creëren was o zo moeilijk. Barça trok zich dan weer terug, wat de kwaliteit van het spelniveau niet ten goede kwam. Halverwege de tweede helft kreeg Suárez wel een schietkans, maar de Uruguayaan trof het zijnet.

Enkele minuten later werd Lukaku naar de kant gehaald. Nauwelijks gezien in deze match. Moet gezegd worden: de Rode Duivel kreeg ook weinig bruikbare ballen van zijn ploegmakkers. Nadien geen goals meer. Eindstand: 0-1, een goede uitgangspositie voor Barça. Volgende week dinsdag vindt de return in Camp Nou plaats.

REUTERS
REUTERS
AFP
EPA
AP
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Claes

  Spijtig dat Romelu de 1ste helft niet heeft meegespeeld ... oei ik lees net dat hij wel op het veld stond. Amaai .... nie gezien !

 • Dave Janssens

  Trouwens je kan commentaar hebben op Lukaku, maar wat gezegd van Young (geen enkele! goede voorzet als opkomende back en captain) of Rashford?? Dat was zo mogelijks nog slechter. Enkel kwamen zij wat vaker aan de bal wat niet abnormaal is. Lukaku was gisteren vooral zonder bal en met het elftal in balbezit matig tot slecht. Een pilaar. Als je dat vergelijkt met hoe een Ronaldo steevast de ruimte ziet en induikt was Romelu gwn slecht. Verder was het behoorlijk tot goed.

 • Dave Janssens

  Lukaku speelt te veel met hoogtes en laagtes, wat je van een 16 jarige kan verwachten en accepteren, maar niet van zijn leeftijd. Het moet gezegd dat hij uit blessure komt, maar het is van alle tijden. Op zijn 17 speelde hij met meer regelmaat. Hij werd opgehemeld, is niet altijd volwassen tss de oren, en dat achtervolgd hem wel's. Ook bij Everton, toen hij internationaal nog alles te bewijzen had en alles nieuw, speelde hij meer constant. Niet alles is slecht, hoogtes én laagtes moeten gezien

 • rik cappelle

  Ik zou mij toch van enige commentaar onthouden hoor als ik er nu eenmaal niks van ken Wuyts.

 • Dave Janssens

  Het enige waar ik bij Messi van onder de indruk ben zijn z'n statistieken, die hij mijn inziens vooral te danken heeft aan een sterk elftal waar hij door omringd wordt. De eerste 20 min was ManU bang, Lieten ze Barca komen en was Messi goed. Nadat Solskjaer naar de zijlijn kwam veranderde de intentie en Messi nergens nog te bespeuren. Hij speelt sterk tss de linies in een dominerend elftal maar kan geen ploeg dragen. Drm faalt hij ook steeds met Argentinië. Cruyff, Pele, Maradona, allen beter..