Barcelona dolt met United, weergaloze Messi dirigeert Catalanen naar halve finale

REUTERS
Barcelona
BAR
Barcelona BAR
3
0
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Voor het eerst in vier jaar heeft FC Barcelona zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Lionel Messi kroop nog maar eens in de rol van uitblinker en stuwde de Catalanen naar een 3-0-zege tegen Manchester United. Barcelona won ook al de heenmatch op Old Trafford. Romelu Lukaku viel bij United na 73 minuten in.

Manchester United had een nóg grotere stunt nodig dan vorige maand, toen het PSG uit het miljoenenbal knikkerde. Volgens de statistieken had Barcelona 94 procent kans om door te stoten naar de halve finales. Bovendien verloren de Catalanen hun laatste dertig Champions League-duels in eigen huis niet én zijn Engelse tegenstrevers de favoriete prooien van Lionel Messi: hij scoorde er voor vanavond al 22 keer tegen. Een wonder was nodig, zonder Romelu Lukaku. De Rode Duivel keek na zijn minder optreden op Old Trafford toe vanop de bank.

Ga er maar aanstaan dus, maar United trok zich in de eerste minuten niets aan van bovenstaande weetjes. Al na 33 seconden kon de 0-1 zomaar. Rashford ging achter een knappe pass van Pogba en punterde tegen de dwarsligger. Ook een tweede en derde verwittiging volgde: The Red Devils bleken allerminst onder de indruk. Wel mocht het niet mopperen toen Barça via een tussenkomst van de VAR geen penalty kreeg na een tikje van Fred op Rakitic. 

REUTERS

Blunder De Gea

Maar twee factoren deden het spelbeeld volledig kantelen. Enerzijds Lionel Messi - uiteraard. De Argentijn was op het kwartier in de kluts sneller op de bal, speelde door de beentjes van Fred en krulde de openingstreffer vervolgens enig mooi in het hoekje. Vier minuten later kon de grootmeester weer juichen, al was een dankwoordje aan De Gea dit keer op z’n plaats. De Vlo trapte zwak, maar de goalie van United liet het leer zomaar glippen. Hij kreeg het schaamrood op de wangen.

RV

Wat volgde na de 2-0 was een Barça-show met Messi als dirigent. Versnellen, dribbelen, met piekfijne passjes strooien en zo nu en dan De Gea onder vuur nemen. Het was zo een dag. Als God zich amuseert, valt er weinig te beginnen... Ook de andere pionnen van de Blaugrana deden lustig mee. Rakitic vond De Gea op z’n weg, Sergi Roberto deed hetzelfde na goed voorbereidend werk van Alba. 2-0 aan de rust. 

Ook na de pauze stond er maar één ploeg op het veld. Messi miste vanop de rand van de zestien z’n hattrick, de geplaagde Coutinho zorgde dan maar voor de derde Spaanse treffer. En hoe. De Braziliaan sneed naar binnen en knalde heerlijk in de rechterbovenhoek. Eén minuut later was het ei zo na weer raak, Messi z’n omhaal ging maar net naast. Een kat- en muisspel was het, al daalde de intensiteit vanaf minuut 70 met zienderogen. Romelu Lukaku was nog een invalbeurt van een dik kwartier gegund, maar ook met hem in de ploeg bleef een Engelse eerredder uit. Lingard trapte nog over en naast. Ter Stegen redde een kopstoot van Sanchez.

Voor het eerst sinds vier jaar zit Barcelona in de halve finales van de Champions League. De voorbije drie jaar gingen ze er telkens uit in de kwartfinales.

Photo News
AFP
REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
REUTERS
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank veus

  Al goed dat Lukaku niet meedeed , nu speelde Man United met 11 spelers en doet Lukaku mee dan spelen ze met 10 .

 • eric debanne

  Freddy Madou : met Lukaku hadden ze gewonnen ......??? Wat een grap !!! Hij zou geen bal geraakt hebben tegen deze wereldploeg met de beste speler aller tijden !

 • eric debanne

  Super prestatie van Barcelona ... United volledig weggespeeld ... Het scheelde meer dan een klasse tussen beide ploegen ... En Messi blijft de allerbeste ...

 • Carlos Simonis

  Messi heeft gewoon een masterclass gegeven hoe voetbal gespeeld moet worden. Iedereen van Man.United stond erbij en keek ernaar. Zonder Messi had Man.United meer kans gehad om te winnen.

 • Rudolf Jacobs

  ik ben in volle verwachting,gewoon om te zien en te lezen of da wonder trainerke woord gaat houden ,toen hij riep als ze uitgeschakelt werden dat ze het allemaal gingen voelen aan hun loon hahaha,en die scheids mag je van mij ook een paar klasse laten zakken,als je ziet hoe dieje franse grote bek zijn vuil spel,verdient rood ik heb genoten MAN U zo te zien afgaan,