B-elftal van Napoli eentje om jaloers op te zijn

Napoli vindt topduel tegen Inter belangrijker dan match tegen Club

Maurizio Sarri, Napoli
Photo News Maurizio Sarri, Napoli
Napoli-coach Maurizio Sarri zal het vandaag dan wel ontkennen, toch is de match tegen Club Brugge voor de Serie A-club van ondergeschikt belang. Maandag speelt Napoli tegen Inter immers een duel om de eerste plaats en dus stuurt Sarri morgen een veredeld B-elftal de wei in. Topschutter Higuain en basisspelers Reina, Jorginho en Albiol bleven alvast thuis.

SSC Napoli reist vandaag als groepswinnaar naar Brugge af voor de vijfde poulewedstrijd in de Europa League. Naast de eer en de kans om als zevende club ooit 18 op 18 te halen in de groepsfase staat er weinig op het spel voor de Italianen. Zeker in de wetenschap dat Napoli volgende maandag voor een levensbelangrijk duel met Inter Milaan staat, is de match tegen Club Brugge niet meer dan bijzaak. De winnaar van die clash tussen Noord en Zuid hijst zich maandag immers aan de leiding in de Serie A. Nu Juventus het wat laat afweten, is de 'scudetto' dit seizoen meer dan ooit topprioriteit voor Napoli.

Meer nog dan in de vorige poulewedstrijden is coach Maurizio Sarri bijgevolg genoodzaakt om zijn belangrijkste pionnen rust te gunnen. Na de 5-0-zege tegen Club in september was dit al steevast het geval in de vorige drie confrontaties tegen Legia Warschau en Midtjylland. Vier 'invallers' worden net als in die wedstrijden aan de aftrap verwacht: Omar El Kaddouri, Vlad Chiriches, Christian Maggio en Mirko Valdifiore moeten zich dit seizoen vooral met Europese wedstrijden tevreden stellen. Dat geldt ook voor centrumspits Manolo Gabbiadini - topschutter in Europa met vier goals - maar hij is net als Dries Mertens geblesseerd. Zij blijven net als doelman Pepe Reina, topschutter Gonzalo Higuain en basisspelers Jorginho en Raul Albiol achter in Napels.

Gabbiadini.
Getty Images Gabbiadini.

Sterspeler Lorenzo Insigne reist vandaag dan wel naar Brugge, toch krijgt ook hij doorgaans rust in de Europa League: de Italiaanse spits zit sinds dit weekend samen met Higuain aan 17 goals in 13 wedstrijden, meteen goed om het record van het koningskoppel Maradona-Careca uit 1988 (16 goals) te doen sneuvelen. Ex-Genkverdediger Kalidou Koulibaly was zondag geelgeschorst en wordt dan weer wel in de basis verwacht.

Club wrijft zich op het eerste zicht misschien in de handen, toch is Napoli ondanks de rotatie en de afwezigheid van een handvol basisspelers nauwelijks verzwakt. "Dit soort ploegen hebben geen B-elftal", liet Sébastien Bruzzese tegen Warschau nog noteren en gelijk heeft hij. De 'invallers' van Napoli zetten eerder Midtjylland opzij met 5-0 en 1-4, terwijl dezelfde ploeg geen problemen kende in Warschau (0-2). Wil Club zijn kansen op kwalificatie voor de volgende ronde gaaf houden, moet het dus flink aan de bak om een resultaat te halen. En dat zou op zijn zachtst gezegd een ware stunt zijn.Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00