Anderlecht veegt de nul op verdienstelijke wijze weg, maar gaat toch onderuit tegen Bayern

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
2
FC Bayern München FCB
FCB
FC Bayern München
 • Vijfde speeldag
 • Constant Vanden Stockstadion
 • Veel afwezigen bij Bayern
 • Eindelijk punten voor paars-wit?
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Gele kaart voor Leander Dendoncker
Doelpunt voor FC Bayern München
Sofiane Hanni vervangen door Massimo Bruno
Doelpunt Sofiane Hanni
Gele kaart voor Robert Lewandowski
Doelpunt voor FC Bayern München
Gele kaart voor Uroš Spajic

fase per fase

live
stop

2e helft afgefloten

Einde

Het zit er op in het Constant Vanden Stockstadion. Anderlecht verliest met 1-2 van Bayern ondanks een verdienstelijke partij. Teodorczyk had Anderlecht in de eerste helft driemaal op voorsprong kunnen brengen, maar de Pool faalde telkens oog in oog met doelman Ulreich. Paars-wit kreeg vroeg in de tweede helft het deksel op de neus na een klinisch aanval van Bayern. Hanni zorgde nog even voor hoop met een al bij al verdiende gelijkmaker. Tolisso was daarna de boeman met dienst: 1-2. Anderlecht is nog niet definitief uitgeschakeld. Als het volgende week met 0-4 wint tegen Celtic, dan is een Europese overwintering nog steeds mogelijk.

belga

Deschacht poort Tolisso
Anderlecht raakt niet meer in de Duitse zestien. Dechacht probeert het met een poortje voorbij Tolisso, maar veel tijd blijft er nu niet meer over. Nog één minuut.


Vier minuten extra tijd
Anderlecht krijgt nog een kleine handvol minuten om de vijfde nederlaag in deze groepsfase af te wenden. Kan het nog?


Harbaoui nipt buitenspel
Anderlecht staat even weer op gelijke hoogte. Harbaoui reageert gevat op een lage schuiver van Bruno. Buitenspel, oordeelt de ref terecht.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sven Ulreich


substitution

Spelerswissel

Mats Hummels komt in de plaats van Arturo Vidal


Sels behoedt Anderlecht voor 1-3
Het scheelt geen haar of Bayern diept z'n voorsprong nog wat verder uit. Sels reageert evenwel onverzettelijk op pogingen van Lewandowski en Tolisso.


Kopie aan de overkant
Voor de zestien van Anderlecht is het ook even hommeles na een overtreding van Trebel op Vidal. Dendoncker pakt wegens protest een gele kaart. Lewandowski kegelt de vrije trap in de muur.

yellow_card

Gele kaart voor Leander Dendoncker

Gele kaart Leander Dendoncker

photo_news

Trebel naast
Vidal trapt Bruno onderuit en dan is het aan Trebel om zijn kunnen te tonen. De Fransman trapt de bal over de muur, net naast het Bayern-doel.


substitution

Spelerswissel

Hamdi Harbaoui komt in de plaats van Lukasz Teodorczyk

goal

Doelpunt voor FC Bayern München

Tolisso is de boeman: 1-2
Anderlecht krijgt het deksel op de neus. Kimmich zet uitstekend voor, Tolisso is Kara te snel af en zo ligt de 1-2 simpel in de kooi van Sels. Jammer voor een verdienstelijk paars-wit.

belga

Teodorczyk net naast
Bijna stond Anderlecht op voorsprong. Onyekuru legt de bal af tot bij Teodorczyk, maar ook nu kan de Pool niet afwerken. Zijn plaatsbal was nochtans niet onaardig.


Gevaarlijke vrije trappen
James Rodriguez mag twee keer zijn penseel bovenhalen om een vrije trap op een Beierse hoofd te schilderen. De Colombiaan doet het voortreffelijk, maar de afwerking van Martinez is net niet voldoende.

photo_news
substitution

Sofiane Hanni vervangen door Massimo Bruno

Hanni krijgt applauswissel
Doelpuntenmaker en kapitein Sofiane Hanni mag rusten van Hein Vanhaezebrouck. Massimo Bruno komt de Algerijn vervangen

Sels pareert Lewandowski
Het blijft wel opletten. Tolisso zwiert de bal nog eens gretig voor en dan ligt Lewandowski uiteraard op de loer. Het had zomaar 1-2 kunnen staan, ware het niet dat Sels een schitterende reflex tevoorschijn tovert.


Publiek roert zich
Anderlecht gaat plots weer verder op het elan van de eerste helft. Ook de supporters beseffen dat hun ploeg alle hulp kan gebruiken. Zit er een puntje in?


substitution

Spelerswissel

Henry Onyekuru komt in de plaats van Pieter Gerkens

goal

Doelpunt Sofiane Hanni

Hanni poeiert de eerste van Anderlecht binnen!
Scoren lukt Teodorczyk niet vanaovnd, maar met een gewonnen kopduel ligt de Pool wel aan de basis van de gelijkmaker. Hanni neemt de afvallende bal meteen op de slof: 1-1. De zo gevreesde nul is definitief weggeveegd.

yellow_card

Gele kaart voor Robert Lewandowski

Gele kaart Robert Lewandowski

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Jérôme Boateng
Ook Lewandowski gaat er even bij liggen na een stevige trap van Spajic. Boateng doet zijn beklag bij de ref, maar krijgt prompt zelf een geel karton onder de neus geduwd.

photo_news

Rudy komt goed weg na fout op Kums
Sven Kums ligt te kermen op de grond. De kleine middenvelder wordt op de enkel getrapt door Rudy, scheidsrechter Taylor ziet geen fout.


Bayern leidt de dans
De 'Rekordmeister' komt stilaan onder stoom. Na mooi samenspel mag Lewandowski zijn kans gaan. Net als zijn Poolse spitsbroer mist ook hij een open doelkans.

goal

Doelpunt voor FC Bayern München

Lewandowski zet Anderlecht koelbloedig op achterstand
Bayern komt genadeloos uit de kleedkamer. Deschacht verliest het duel van Tolisso en dan komt Lewandowski klinisch afwerken aan de tweede paal. Bayern werkt af aan 100 procent, Anderlecht moet aan het werk.

ap
substitution

Spelerswissel

Javi Martínez komt in de plaats van Arjen Robben
Robben heeft iets gevoeld en wil liever gewisseld worden. De Nederlander neemt geen risico, Bayern is sowieso al geplaatst.

yellow_card

Gele kaart voor Uroš Spajic

Gele kaart Uros Spajic

start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Het Constant Vanden Stockstadion mag zich opmaken voor de tweede helft. Bayern trekt meteen ten aanval en versiert een vrije trap na een fout op Robben.


De protestbriefjes van de Bayern-fans.
Photo News De protestbriefjes van de Bayern-fans.
photo_news
photo_news
photo_news
stop

1e helft afgefloten

Rust
Scheidsrechter Taylor verwijst de 22 spelers weer naar de kleedkamers. Anderlecht deed het in zijn wedstrijd van de laatste kans meer dan behoorlijk. Teodorczyk had de 0 tot drie keer toe kunnen wegvegen, maar de Pool vond telkens Ulreich op zijn weg. Bayern zelf speelde weinig klaar. Op naar het tweede bedrijf.


Robben trapt over
James, Lewandowski en Robben scharen zich achter de bal. Het is uiteindelijk de Nederlander die mag trappen, over de kooi van Sels.


Extra tijd
We krijgen nog twee minuten extra tijd. Anderlecht krijgt op slag van rust nog een vrije trap tegen op een interessante plek.


substitution

Spelerswissel

James Rodríguez komt in de plaats van Thiago
Thiago Alcantara kan niet verder na een actie tegen Kums. De Braziliaanse Spanjaard komt net terug uit blessure, maar kan niet verder. James Rodriguez komt hem vervangen.

Taylor geeft geen penalty
Gerkens wordt overduidelijk aangelopen door Süle. Altijd strafschop zou je dan zeggen, maar niet zo voor ref Taylor. Ulreich mag gewoon uittrappen. Bayern ontsnapt.


Derde misser Teodorczyk
Alweer een kans voor 'Teo'. Bayern tast voor een derde keer mis in de verdediging. Ulreich houdt zijn netten andermaal schoon. Hoeveel kansen krijgt Teodorczyk nog?


Onverzettelijke 'Oli'
De paars-witte afweer geeft geen krimp. Vooral Kara en Olivier Deschacht houden de Beierse troepen kordaat in bedwang.


Vuur in de wedstrijd
Het gaat nu aardig op en neer. Appiah verstuurt een scherpe voorzet naar Teodorczyk, de kopbal hobbelt een meter naast de eerste paal.

photo_news

Lewandowski afgeblokt
Anderlecht moet voor het eerst achterom kijken. Sels moet zich reppen om een verre voorzet voor de neus van Vidal weg te werken. Even later wordt de Anderlecht-doelman bijgestaan door de afblokkende Appiah.


Teodorczyk mist alweer
Bayern komt opnieuw goed weg. Teodorczyk mag alweer alleen op Ulreich afstormen. De Pool plaatst de bal naast. Tweede 100% kans voor Anderlecht.


Wereldpass Gerkens levert niets op
Wat een prinsheerlijke lange bal van Pieter Gerkens. Teodorczyk kan de bal voor doel brengen en na veel vijven en zessen kan Spajic (in buitenspelpositie) de bal ei zo na voorbij Ulreich koppen.

Weer Teodorczyk
De Pool mag alweer het gaatje induiken, Boateng afhouden lukt evenwel niet. Het is een evenwichtige wedstrijd op het Astridpark met een meer dan verdienstelijk Anderlecht.


Protest Bayern-fans
Plots dwarrelen de valse Euro-briefjes neer uit het Bayern vak. De Duitse supporters zijn hoegenaamd niet te spreken door de hoge ticketprijzen. Een kaartje kostte de gemiddelde Bayern-supporter maar liefst 100 euro.


Appiah knalt
Paars-wit blijft knap meedoen. Bayern moet opnieuw een kans toegeven. Hanni behoudt het overzicht en legt breed tot bij Appiah. De rechtsachter probeert het met een loeier in de korte hoek. Corner.

epa

Schotje Rudy
Dan toch Bayern een eerste keer. Het schot van Rudy brengt Sels gelukkig niet in de problemen.


Ping pong
Het spelbeeld heeft veel weg van een potje tafeltennis. Anderlecht zet Bayern goed onder druk waardoor doelman Ulreich de bal telkens met een lel richting Lewandowski verstuurt. Bij Bayern doen ze hetzelfde, ook Matz Sels kiest voor de lange bal.

photo_news

Robben buitenspel
Arjen Robben komt voorlopig niet uit de verf bij de Duitse recordkampioen. De Nederlandse kapitein staat nu al voor de tweede keer in een handvol minuten buitenspel. Olivier Deschacht speelt een alerte wedstrijd.


Teo mist de 1-0!
Het is nog vroeg voor Sinterklaas, maar Teodorczyk krijgt een cadeau in strikverpakking van de Bayern-verdediging. De Pool mag na een zwakke terugspeelbal alleen op Ulreich af. Dit had de voorsprong moeten zijn.

belga

Celtic maakt de opdracht nog wat moeilijker
De tussenstand in Glasgow helpt Anderlecht op dit moment helemaal niet vooruit. Celtic is zopas zelfs op voorsprong gekomen tegen PSG. Gelukkig hebben Thomas Meunier en de zijnen nog een hele wedstrijd om Anderlecht alsnog een handje toe te steken met een overwinning.

Lees alles over de andere Champions League-wedstrijden vanavond op DEZE PAGINA.


Aardig begin
Anderlecht begint helemaal niet slecht aan de wedstrijd. Paars-wit houdt de bal goed in de eigen rangen. Bij Bayern hollen ze voorlopig achter de bal aan.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
Hanni heeft de toss gewonnen, Anderlecht mag dus aftrappen. Kan paars-wit de nul wegvegen tegen Bayern München?

Champions League-hymne
De strijd kan elk moment uit zijn voegen barsten. Sofiane Hanni en Arjen Robben begeven zich naar scheidsrechter Taylor voor de toss.


13 oktober
Lukas Teodorczyk is met voorlopig 3 doelputen uit 18 wedstrijden een schim van zichzelf. De Pool staat vandaag bovendien al meer dan een maand droog. De laatste treffer van 'Teo' dateert van 13 oktober.

photo_news

Vanhaezebrouck: "Feyenoord kon ook bijna stunten"
"In de Champions League weet je dat je tegenover betere ploegen komt te staan. Iedereen zal dus top moeten zijn om hier vanavond iets te rapen. Maar goed, dat is niet onmogelijk. Als je kijkt naar Manchester City tegenover Feyenoord dan zie je plots ook een zwalpend Feyenoord bijna stunten."


Vanhaezebrouck: "Ik wil bij elke speler de wil zien om er iets van te maken"
"We moeten er in geloven. Anders moeten we er straks niet eens aan beginnen. Ik wil vandaag bij elke speler de wil zien om er iets van te maken. Als dat niet het geval is, dan is dat voor mij een ontgoocheling. We kiezen er dus voor om te durven, maar ook voor realisme. Daarom spelen we vandaag met vier man achterin."

Heenwedstrijd
De heenwedstrijd in München brengt vooral bij Sven Kums pijnlijke herinneringen naar boven. De middenvelder werd toen door trainer René Weiler centraal achterin geposteerd en dat mondde al snel uit in en nachtmerrie. Kums pakte vroeg in de wedstrijd een rode kaart, Anderlecht verloor met 3-0 in München.

Clash der Polen
Bayern heeft uiteraard ook een Pool in de aanval lopen en met Robert Lewandowski is dat uiteraard niet de minste. Afgelopen weekend wist de spits tegen Augsburg opnieuw twee keer te scoren. Benieuwd of Anderlecht het kanon uit Warschau het zwijgen kan opleggen.

afp

Scoort Teodorczyk?
Hein Vanhaezebrouck kiest - zoals aangekondigd - voor Lukas Teodorczyk in de spits. De Pool kreeg afgelopen weekend rust en moet nu het vertrouwen van zijn coach helemaal bevestigen.


Debutant Friedl
Voor Marco Friedl wordt het een debuut in schoonheid. De Oostenrijkse verdediger komt voor het eerst uit voor de 'Rekordmeister' en dat meteen in de Champions League.

Basiself Bayern:
Ulreich - Kimmich - Süle - Boateng - Friedl - Thiago - Vidal - Rudy - Tolisso - Robben - Lewandowski

Basiself Anderlecht:
Sels - Deschacht - Kara - Spajic - Appiah - Dendoncker - Kums - Trebel - Gerkens - Hanni - Teodorczyk

Laatste Anderlecht-Bayern: december 2003

In het huidige format van de Champions League kwam Bayern al één keer eerder op bezoek in de groepsfase. Anderlecht kon de Duitse topclub toen op 1-1 houden. Paars-wit kwam op voorsprong via Ivica Mornar. Halverwege de tweede helft zorgde Roque Santa Cruz voor de eindstand. Een voorbode voor straks?

Flashback naar 2000
17 jaar geleden lukte het wel op 22 november voor Anderlecht in de Champions League. In het groepsduel tegen Lazio wist paars-wit toen met 1-0 te winnen na een lange ren van Radzinski.

U19 houdt Bayern wél op een draw
De min 19-jarigen van Anderlecht hebben in de UEFA Youth League de punten gedeeld tegen Bayern München. De wedstrijd in Denderleeuw eindigde op 1-1. Anderlecht moest kort na rust met tien voort, toen verdediger Sebastiaan Bornauw met rood van het veld moest. Bayern profiteerde snel, maar paars-wit knokte zich terug in de partij. In de slotfase zette Nelson Azevedo-Janelas vanop de stip de 1-1 eindstand op het bord. In de andere match in groep B klopte Paris Saint-Germain Celtic met 2-0.

In de stand staat Bayern aan kop met elf punten, één meer dan PSG. Anderlecht (4 punten) en Celtic (3 punten) volgen, maar zijn beiden uitgeschakeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales, de tweede werkt play-offs af.

photo_news

René Weiler analist Anderlecht - Bayern
Nu we toch in het trainersvak beland zijn: René Weiler heeft toegezegd om vanavond op de Zwitserse tv de wedstrijd tussen Anderlecht en Bayern te analyseren. Hij zal dus openlijk zijn mening geven over zijn voormalige spelers en zijn opvolger.

In een aankondiging praatte Weiler voor het eerst over zijn afscheid bij de landskampioen. "Ik volg het nog, maar ik bekijk de matchen niet", klinkt het. "Het enige wat ik wil weten, is wie gescoord en gespeeld heeft. Al de rest boeit me niet meer, maar het was wel een interessante ervaring."

photo_news

Vierde ambtstermijn
Voor de 72-jarige Heynckes is het overigens zijn vierde passage als coach van Bayern München. In de late jaren '80 stond de Duitser tussen 1987 en 1991 vier jaar aan het roer in Beieren. Na een korte tussenperiode in 2009 was Heynckes tussen 2011 en 2013 weer helemaal terug als succescoach. In 2013 bezorgde hij Bayern de titel, de beker én de Champions League. Een unicum in de Duitse voetbalgeschiedenis.

belga

Perfect rapport voor Heynckes
De metamorfose van Bayern München sinds de trainerswissel Ancelotti-Heynckes is opmerkelijk. 'Der Rekordmeister' ging van halfdode mus naar een springlevende adelaar. 15 op 15 in de competitie - slechts één tegengoal - en 6 op 6 in de Champions League na twee keer winst tegen Celtic. En ook in de beker stootte Bayern München door. Een perfect record voor Heynckes.

epa

Heynckes oudste coach ooit
Dat Heynckes al enkele jaren meedraait hoeft met de passage van ex-speler Jean-Marie Pfaff geen betoog. Sterker de Duitser is de oudste coach in de huidige vorm van de Champions League.

1. Jupp Heynckes Bayern München 72 jaar, 197 dagen

2. Raymond Goethals Olympique Marseille 71 jaar, 231 dagen

3. Alex Ferguson Manchester United 71 jaar, 64 dagen

4. Luis Aragones Fenerbahce 70 jaar, 135 dagen

5. Mircea Lucescu Shakhtar Donetsk 70 jaar, 132 dagen

De oudste coach die ooit de Champions League wón, blijft Raymond Goethals: in 1993 was hij 71 jaar en 231 dagen oud toen hij Marseille naar de eindzege leidde. Dat record kan Heynkes dit seizoen afsnoepen.

belga

Pfaff op bezoek bij ex-coach
Bayern-coach Jupp Heynckes (72) trakteerde de volle perszaal op een schaterlach toen hij na afloop van zijn betoog Jean-Marie Pfaff opmerkte. "Zo scherp heb ik je destijds nooit gezien!" Onze landgenoot was eind jaren 80 twee seizoenen eerste doelman onder Heynckes bij de Rekordmeister en daar hebben beiden duidelijk goede herinneringen aan.

"Ik moest vooral goed luisteren naar Jupp, of er zwaaide wat", lachte Pfaff, die speciaal naar Anderlecht gereden was om zijn voormalige trainer nog eens te zien. Na een innige knuffel woonde El Sympatico ook nog even de training van Bayern bij. "Wat de zwakke plekken zijn van dit elftal? Geen", zei Pfaff laconiek. "Als je het mij vraagt, staat Anderlecht voor een onmogelijke opdracht."

Bayern-coach Jupp Heynckes met Jean-Marie Pfaff.
belga Bayern-coach Jupp Heynckes met Jean-Marie Pfaff.

Potje tennisvoetbal
De Bayern-spelers lijken er op hotel alvast zin in te hebben. James Rodriguez, Arturo Vidal, Javi Martinez en Thiago Alcantara maken binnenskamers de spieren los met een potje tennisvoetbal.

@FCBayern

Bayern zonder Müller, Alaba, Rafinha en Neuer
Ook de Duitse kampioen kampt met geblesseerden. Doelman Neuer is tot na de winterstop out, Thomas Müller kampt nog met de naweeën van een spierblessure en David Alaba sukkelt met zijn rug. Middenvelders Thiago Alcantara en Kingsley Coman, beiden net hersteld van blessures, zitten wel in de selectie.

Ook Mbokani jarig
Naast Kara mag ook voormalig Anderlecht-spits en Gouden Schoen Dieumerci Mbokani vandaag zijn kaarsjes uitblazen. 'Dieu' (32) verslijt zijn dagen nog altijd bij het Oekraïense Dynamo Kiev.

Sleutelrol voor jarige Kara
Rots in de branding Kara Mbodj was er tegen Moeskroen met kwaaltjes aan de knie niet bij. Hein Vanhaezebrouck kan vanavond gelukkig wel weer op de jarige Senegalees rekenen.

Laatste doelpunt ook drie jaar geleden
In het verleden leverden doelpunten in de Champions League Anderlecht in 34,2 procent van de wedstrijden minstens een gelijkspel op. Zoals in 2014, bij de laatste paars-witte treffer in Europa, toen Aleksandar Mitrovic voor een 1-1 op bezoek bij Dortmund zorgde.


Laatste clean sheet drie jaar geleden
Vijftien tegengoals incasseerde Anderlecht dus al in vier groepswedstrijden. Elke match weer slikte het minstens drie doelpunten. En in zijn geschiedenis telt paars-wit slechts 15 clean sheets op 76 CL-duels, goed voor 19,7% kans op een wedstrijd zonder tegendoelpunten vanavond. Dat gebeurde overigens voor het laatste in 2014 met de 2-0 tegen Galatasaray.

photo_news

Anderlecht in vieze papieren: nul wegvegen
De Champions League is ook dit jaar geen succesverhaal voor paars-wit. Anderlecht kon in zijn vier groepswedstrijden nog geen enkele keer de nul houden. Het staat als slechtste leerling van de klas te blinken met een doelsaldo van -15 en op de koop toe konden de mannen van Hein Vanhaezebrouck nog niet scoren op het kampioenenbal. Vegen ze vanavond de nul weg?

photo_news

"Ergens iets stelen, wellicht thuis tegen Bayern"
Eén week na zijn voorstelling in het Constant Vanden Stockstadion - nu anderhalve maand geleden - had Vanhaezebrouck het toén al over de wedstrijd tegen Bayern München: "De 0-3-nederlaag tegen Celtic maakt, als je bedenkt dat met 0-4 winnen in Schotland quasi onmogelijk wordt, dat je ergens iets moet stelen, en dan zal het thuis tegen Bayern moeten."


Wedstrijd van de laatste kans
Anderlecht neemt vanavond in de Champions League wellicht afscheid van zijn thuispubliek. Er komt geen nieuwe match meer na Nieuwjaar. Tenzij paars-wit natuurlijk een punt redt tegen Bayern om zo op de slotdag in Celtic te kunnen spelen voor kwalificatie in de Europa League - op voorwaarde dat de Schotten vanavond verliezen in Parijs. Het wordt dus een helse klus voor Anderlecht om een verlengd Europees verblijf uit de brand te slepen. Maar, zeg nooit "nooit".

photo_news

Stand groep B
1. Paris Saint-Germain: 12 ptn.
2. Bayern München: 9 ptn.
3. Celtic Glasgow: 3 ptn.
4. Anderlecht: 0 ptn.


Geen Stanciu en Obradovic
Zoek bij paars-wit straks niet naar Nicolae Stanciu of Ivan Obradovic. Beide spelers zijn geblesseerd en zullen vanavond niet aantreden in het duel van de laatste kans voor Anderlecht.

Stanciu is er niet bij vanavond.
belga Stanciu is er niet bij vanavond.

Bayern-Anderlecht
De nul van de tabellen vegen. Dat is de opdracht voor Anderlecht vanavond, op de vijfde speeldag van de Champions League. Maar makkelijk wordt dat niet. De Belgische recordkampioen neemt het op eigen veld immers op tegen de Duitse grootmacht Bayern München.

Kan Anderlecht stunten in eigen huis tegen 'Der Rekordmeister'? U kunt alles LIVE op deze pagina volgen.


voorbeschouwing

Anderlecht-Bayern
De nul van de tabellen vegen. Dat is de opdracht voor Anderlecht vanavond, op de vijfde speeldag van de Champions League. Maar makkelijk wordt dat niet. De Belgische recordkampioen neemt het op eigen veld immers op tegen de Duitse grootmacht Bayern München.

Bayern moet het in Brussel wel doen zonder een resem sterkhouders. Naast de langdurig geblesseerden Manuel Neuer (voet) en Franck Ribéry (knie), ontbreken ook Thomas Müller, David Alaba en Rafinha in de Beierse selectie.

De afwezigheid van Müller en co kan misschien een extra motivatiebron zijn voor de mannen van Hein Vanhaezebrouck in hun zoektocht naar punten. De Brusselaars hopen nog derde te worden, maar dan lijkt puntengewin straks noodzakelijk.

Kan Anderlecht stunten? Het antwoord krijgt u hier vanaf 20u45!63 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rudy Claes

  Marc .... ik zou het niet altijd op de scheids steken want elke ploeg wordt wel al eens bevoordeeld en dat is zowel voor Club als voor Rsca. Momenteel ok ja Club .... maar wie weet welke scheidsrechterlijke dwalingen zullen zich er nog allemaal in deze competitie voordoen. Dat de beste mogen winnen met inderdaad een neutrale arbiter !

 • marc castermans

  Rudy Claes, laten we voor eenmaal hopen dat er een neutrale scheidsrechter op het veld staat en laat dan de beste winnen, wie het ook mag zijn. Maar achteraf geen excuses zoeken!

 • Olivier Stubbe

  Vroeger kocht Anderlecht de scheidsrechter voor 25 000 euro, nu te koop voor 100 milj euro.. begin 2000 200 miljoen waard... een scheids kost meer tegenwoordig ten opzichte van de waarde... Anderlecht kan gewoon niet meer mee in zijn corruptie

 • rik cappelle

  Kan er eens iemand hier melden hoeveel doelpunten Theooooooo gescoord heeft in zijn laatste 35 wedstrijden, kompetitie play offs beker en europees. Ik heb zeer sterke twijfels of men aan 8 gaat geraken.

 • Gino Trubbels

  Ipv tegen een B-ploeg , misschien es een C-ploeg kloppen ?