Anastasiou: "Schat onze winstkansen heel hoog in"

BELGA
Panathinaikos begint woensdagavond om 20.30 uur in het Jan Breydelstadion met een 2-1 voorsprong aan de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League. Trainer Yannis Anastasiou blikte tijdens een persconferentie op de vooravond van de partij vooruit op de ontmoeting met Club Brugge.

"We verwachten ons aan een totaal andere wedstrijd dan tijdens de heenmatch", aldus Anastasiou. "Club Brugge zal er alles aan doen om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Op onze hoede en heel geconcentreerd blijven, is de boodschap. Wij hebben ons tot doel gesteld een ronde verder te gaan. Veel zal afhangen van de sterktes en de zwaktes van beide teams."

Niet ingraven
Panathinaikos zal zich niet ingraven. "Wij gaan voluit op zoek naar doelpunten. Ook al zal Brugge offensiever voor de dag komen. Zij moeten dat ook. Met de 2-1 zijn ze niet veel. Zij hebben ook het thuisvoordeel en dat is niet niks. Het publiek hier is heel fanatiek en zal zijn ploeg bijstaan. Wij moeten hun zwakheden uitbuiten. Elk foutje op dit niveau wordt afgestraft. Er is natuurlijk altijd druk op de club, op ons niveau heb je immers altijd druk. Slagen wij in ons opzet om door te stoten, dan zit daar ook een financieel plaatje aan vast. Dat is natuurlijk ook heel aanlokkelijk. Met de huidige situatie moeten wij het met een pak minder budget stellen en dat is niet altijd gemakkelijk om een ploeg te runnen. Maar ik zie het rooskleurig in en schat onze winstkansen heel hoog in."

1.500 tickets
Wie de match nog wil bijwonen, zal zich moeten reppen. Er blijven nog slechts 1.500 tickets over. Die worden woensdag nog te koop aangeboden in het stadion.