Ambras tussen Neymar en FC Barcelona: Braziliaan wil dat ex-club uit de Champions League gezet wordt

photo_news
Het zit er bovenarms op tussen Neymar en FC Barcelona. In die mate dat de Braziliaan aan de Uefa gevraagd heeft de Catalaanse trots uit de Champions League te gooien, zo schrijven Spaanse media. Het dispuut draait rond een getrouwheidspremie van bijna 26 miljoen euro. Neymar vindt dat hij daar recht op heeft, Barcelona stelt dat hij met de transfer naar PSG zijn contract niet uitgedaan heeft en weigert te betalen.

De Uefa heeft al gereageerd op de forse claim van de advocaten van Neymar. Het stelt dat Barcelona niet hoeft te vrezen voor uitsluiting. De 'blaugrana' oordelen dat Neymar's entourage de transfer moedwillig uitgesteld heeft tot augustus, speciaal om zo de premie te incasseren. Was Neymar vertrokken op of vóór 31 juli, had de Braziliaan er geen recht op gehad. De Barcelona-woordvoerder stelt dat de transfer van 222 miljoen euro in kannen en kruiken was, maar dat Neymar zelf opnieuw is beginnen onderhandelen met andere teams om tijd te winnen. Ook opvallend: Raul Sanllehi, een bestuurslid die een actieve rol heeft gespeeld in de transfer van Neymar van Santos naar Barcelona, is opgestapt. Volgens Marca is de man gefrustreerd over de manier waarop Barça Neymar heeft laten gaan.

In Parijs gaat het Neymar voorlopig voor de wind, met 8 goals in zijn eerste 8 matchen in alle competities. Momenteel werkt de 25-jarige aanvaller kwalificatieduels af met Brazilië. In Bolivië bleven de 'Goddelijke Kanaries' op 0-0 steken, waarna Neymar zijn beklag deed over de "onmenselijke omstandigheden" waarin er gespeeld werd. "De hoogte, de bal, het veld... alles was hier slecht."

photo_news12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Schoeters

  Zielige vertoning aan het worden die Neymar!

 • Daniel Benjamin

  Jawadde, voor zijn zakken vol papierbriefkes zijn vorige loonheer door het slijk trekken en de zakken van de fans daar leeggeroofd. Wat een geldhoer, die Neymar.

 • Kristof Gijsels

  Barca had de datum beter op 2 september gezet...

 • Marlies

  Die denkt ook dat hij het voetbal heeft uitgevonden

 • Eddy Mannien

  Mmmm, ik zie al de gedroomde finale van CL voor me :-).

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00