Ajax-kapitein De Ligt: “In Nederland werd gedaan alsof we zo over Tottenham heen gingen lopen, maar we wisten wel beter”

Photo News
Ajax-kapitein Matthijs De Ligt zag de meegereisde supporters vieren in Londen. “Ja, zij zijn blij en dat is goed om te zien”, blaasde de 19-jarige verdediger uit na de wedstrijd. 

“Het is maar één wedstrijd, maar we hebben een goeie uitgangspositie. Dat we hier vertrekken met een uitgoal is het belangrijkste. Jammer dat de bal van Neres in het slot nog op de paal gaat, anders ga je nog lekkerder naar die terugmatch. Ach, 0-1, daarmee moeten we best tevreden zijn.”

“Een bevochten wedstrijd? Ja, maar dat weet je vantevoren. In Nederland werd soms gedaan alsof Tottenham een B-ploeg is waar we zo overheen gingen lopen. Maar als je ziet welke spelers ze hebben en hoe ze voetballen, dan weten we wel beter. We moesten vandaag op en top scherp zijn voor de overwinning. Kijk, het is leuk om als underdog de wedstrijd in te gaan. Dat gebeurde tegen Real, Juventus en Bayern en net toen speelden we onze beste wedstrijden.”

Na een goeie eerste helft had Ajax het in de tweede helft wat moeilijker met het spel van Tottenham. “Je weet dat zij ook wat gaan doen, hé. Ze hanteerden de lange bal op Llorente. Dat maakte het voor ons moeilijk om blijvend druk te zetten. In de eerste helft pakten we het goed aan, maar vanaf de 20ste minuutn vonden we niet zo vaak meer de vrije man. De wedstrijd ging zo over in langeafstandsvoetbal en een knokpartij, maar ook dan kunnen we alles geven”, aldus De Ligt.

AP

Van de Beek: “We lieten zien dat we fantastisch kunnen voetballen”

Donny van de Beek schoot Ajax in Londen naar de overwinning op Tottenham Hotspur. “Een mooi moment”, zo keek hij terug op zijn treffer in de openingsfase. “Het was de beloning voor een heel goed begin van ons. We speelden zeer goed. Helaas hebben we dat niet het hele duel kunnen vasthouden.”

“Vooral in de tweede helft hebben we niet ons eigen spel gespeeld”, vervolgde Van de Beek. “Dat was jammer. Anders hadden we er nog meer uit kunnen halen. Dat neemt niet weg dat we in een goede uitgangspositie verkeren. Thuis met de steun van ons eigen publiek moeten we het nu afmaken. Maar dat zal zeker nog pittig worden.”

“We hebben een helft laten zien dat we fantastisch kunnen voetballen”, zei Van de Beek. “Maar we hebben in de tweede helft ook getoond dat we hard kunnen knokken. In balbezit moest het beter. Maar we helpen elkaar en geven bijna niets weg. Dat geeft ook hoop en kracht. Het publiek zal ons volgende week naar de finale schreeuwen. Dat weet ik zeker. Dat wordt een super sfeer. We moeten nu ook naar de eindstrijd. Het wordt zwaar maar deze kans moeten we echt grijpen.”

AP
REUTERS

Ajax-coach Ten Hag: “We moeten nog beter en kunnen dat ook”

“Er stond een team en we hebben gevochten als leeuwen”, zei Ajax-coach Erik ten Hag na de zege (0-1) bij Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. “Dat was heel positief. Aan de andere kant hebben we na de rust niet gespeeld zoals we dat hadden moeten doen. We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, verklaarde de trainer.

Ten Hag: “Het begin was heel goed en we maakten een mooie goal. Vooral na de rust zijn we vergeten te voetballen. Als we wat rustiger aan de bal waren geweest hadden we er meer kunnen uithalen. Nu moesten we heel diep gaan om overeind te blijven. Dat heeft kracht gekost. Dat hadden we kunnen voorkomen.”

“Maar dit is een fantastische avond met een prachtige uitslag”, zei Ten Hag. “Doodzonde dat die bal van Neres er niet in gaat”, doelde hij op het schot op de paal van de Braziliaan. ,,Dan hadden we er helemaal goed voorgestaan. We moeten van deze wedstrijd leren zodat we het volgende week voor eigen publiek kunnen afmaken. We hebben een prima uitgangspositie maar zijn er nog lang niet. We moeten nog beter en dat kunnen we ook.”

EPA
AP
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Tim De Duwer

    Ajax speelt het mooiste voetbal en zou zichzelf mogen belonen met een finale plaats. Word wel moeilijker omdat tottenham een stuk sterker gaat zijn in Amsterdam.

  • Maarten Nijs

    Over de gehele champions league gezien speelt Ajax het mooiste voetbal en verdienen ze zelfs om de finale te winnen

  • Carlos Simonis

    Tottenham heeft een begroting van 355,6 miljoen euro, Ajax slechts 90 Miljoen. Mocht Ajax in de thuis wedstrijd verliezen van Tottenham, dan hoeven zij echt niet te schamen. Zo ziet men, dat een zak vol met geld niet altijd scoort. Als je Bayern en Real Madrid kan uitschakelen die een begroting hebben waar Ajax never nooit aan kan tippen, dan kan men stellen dat deze jochies het niet slecht doen.