Aguëro mist CL-duel met Juve, basisplaats voor De Bruyne?

AP
Manchester City moet het morgen op de eerste speeldag in groep D van de Champions League tegen Juventus zonder de aan de knie geblesseerde Sergio Agüero stellen. Dat meldde City-coach Manuel Pellegrini op een persconferentie. "We zullen zien of Kevin De Bruyne morgen in de basis zal beginnen. Afgelopen weekend speelde hij in ieder geval erg goed."

De Bruyne vierde zaterdag zijn debuut bij de Engelse competitieleider, die op de vijfde speeldag in de Premier League met 0-1 won op bezoek bij Crystal Palace. De Rode Duivel startte op de bank, maar moest al na 25 minuten invallen voor de geblesseerde Agüero.

Vandaag kon de topschutter van vorig seizoen in de Premier League (26 doelpunten) alvast niet meetrainen met de 'Citizens'. Verder ontbraken Samir Nasri en Fernandinho, al hoopt Pellegrini dat beide middenvelders fit zullen zijn voor het komende Champions League-duel. Tegen Juventus recupereert de Chileen in ieder geval Raheem Sterling en David Silva.

AP
AP
PHOTO_NEWS

Kompany: "We moeten onze kwaliteiten tonen"
Vincent Kompany kijkt uit naar de CL-confrontatie van morgen in het Etihad Stadium. "We moeten onze kwaliteiten tonen", aldus de aanvoerder. "Voor elke wedstrijd rust er enorm veel druk op onze schouders. Dat was ook het geval tegen Crystal Palace. Iedereen weet dat Juventus een sterk team is. We zullen klaar zijn. We hebben een goede ploeg en zouden altijd in onszelf moeten geloven. Dat zou de basis moeten zijn voor onze benadering van de Champions League. Of De Bruyne moet starten tegen Juventus? Dat is de beslissing van de manager. We hebben een grote kern met veel grote namen. Iedereen zal wel eens in de basiself staan."

Pellegrini: "Ze zullen gemotiveerd zijn"
Juventus telt na drie speeldagen in de Serie A slechts één punt. "We spelen tegen een zeer sterk Juventus", waarschuwde Pellegrini. "Vorig seizoen bereikten ze de CL-finale en ze behaalden vier landstitels op een rij. Misschien begonnen ze niet goed in de Serie A, maar dit is een andere competitie. Ze zullen gemotiveerd zijn. Ik hoop dat we de groep overleven en dat we daarna niet meteen het sterkste team ontmoeten." Vorig jaar werd Manchester City in de achtste finales uitgeschakeld door de latere winnaar FC Barcelona.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY
REUTERS