Afscheidnemende De Sutter hoopvol: "Geloven er nog in"

PHOTO_NEWS
Tom De Sutter speelt morgen tijdens de terugwedstrijd in de vierde en laatste voorronde van de Champions League tegen de Engelse topclub Manchester United zijn allerlaatste duel voor Club Brugge. De 30-jarige spits, die naar het Turkse Bursaspor verkast, hoopt dat United zijn blauw-zwart onderschat.

"Ik ben bij Club Brugge gebleven zoals dat op voorhand afgesproken was", stelde De Sutter dinsdag op en persmoment. "De kans was groot dat ik niet veel meer tot spelen zou komen en dat men enkel van mijn diensten gebruik ging maken wanneer het echt nodig was. Ik heb en had daar geen probleem mee. De momenten dat je ingezet wordt moet je er ook klaar voor zijn. Wel ik ben klaar voor de match van morgen. Ik vind dit alvast geen rare situatie. Of ik speel dat moet je aan de coach vragen. Een 2-0 winst zou alvast een mooi afscheidscadeau zijn", klonk het bij De Sutter, die niet in actie kwam in de met 3-1 verloren heenmatch op Old Trafford.

"In voetbal alles mogelijk"
Tijdens de heenmatch vocht Club Brugge voor het hoogst haalbare. "Voor mij was enkel de laatste goal (die van Marouane Fellaini in de slotfase) moeilijk om te accepteren. Wij maakten in die wedstrijd een paar kleine foutjes. 's Voormiddags had onze trainer ons nog voldoende theorie gegeven waar het niet mocht mislopen. Foutjes tegen teams als Manchester United worden echter genadeloos afgestraft. Toch blijven we nog steeds geloven in de kwalificatie. In het voetbal is alles mogelijk. Waarom morgen niet? Mochten we niet meer geloven in de kwalificatie dan zouden we beter niet starten", gaf De Sutter mee.

Hopen op onderschatting
Het zal er op aan komen om de zwakke plekken van United uit te buiten om alsnog de groepsfase van het kampioenenbal te bereiken. "Dat is juist, maar ik denk dat zij heel weinig zwakke punten hebben. Ze zullen de wedstrijd ook wel niet al te gemakkelijk opvatten. Ook tijdens de heenmatch speelden ze aan een hoog tempo. Met wat meer geluk voor ons was de match geëindigd op 2-2. Ik hoop dat ze Club Brugge onderschatten maar die kans is zeer klein", oordeelde de afscheidnemende De Sutter.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS