Afscheid met opgeheven hoofd: Club Brugge houdt na Dortmund nu ook Atlético Madrid in bedwang

Dé kans op de 1-0: de ingevallen Luan Peres is goed op weg om Club Brugge naar de zege te kopen, maar slaagt daar niet in.
AP Dé kans op de 1-0: de ingevallen Luan Peres is goed op weg om Club Brugge naar de zege te kopen, maar slaagt daar niet in.
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
0
0
Atlético Madrid ATL
ATL
Atlético Madrid
Zes punten uit even veel wedstrijden. Dat is het bilan van Club Brugge in de Champions League, maar dat hadden er gerust acht kunnen zijn. Tenminste als Luan Peres die ene enorme kans in doel had gekopt. Dat deed de Braziliaanse invaller niet zodat het bij 0-0 bleef tegen Atlético Madrid. Zo beet na Borussia Dortmund nu ook die andere klepper in groep A de tanden stuk op blauw-zwart.

Een adieu door de grote poort. Daar was het Ivan Leko en de zijnen vanavond om te doen. Voor de laatste wedstrijd op het kampioenenbal werd de Brugse trainer alvast niet geholpen door de blessuregolf die vloeide. Andermaal getroffen op de flank koos Leko voor Sofyan Amrabat op rechts. De 18-jarige Loïs Openda stond dan weer voor het eerst in zijn leven in de basis in de Champions League, net als zijn leeftijdsgenoot Cyril Ngonge. Daartegenover stond een ervaren Atlético Madrid dat enkel in de eerste helft liet zien dat het dixit de jarige Timmy Simons voor de wedstrijd “al jaren een vaste klant is in de Champions League en de Europa League”. Met enkele felle speldenprikken van Saul Niguez en Antoine Griezmann. Thomas Partey liet echter de 0-1 liggen, Horvath reageerde ook goed op de frivole plaatsbal van ‘Grizou’.

In de eerste helft zorgde vooral Saul Niguez voor gevaar bij Atlético Madrid.
EPA In de eerste helft zorgde vooral Saul Niguez voor gevaar bij Atlético Madrid.

De nul stond wel nog steeds op het scorebord en er werd al gedroomd van een remake van de trip naar Dortmund. Die gedachte groeide zelfs meer en meer. ‘Los Colchoneros’ hadden de creativiteit namelijk in de kleedkamer laten liggen en dat gaf de Brugse burger moed. Met recht en reden. Luan Peres had namelijk dé kans om blauw-zwart naar het delirium te koppen. De ingevallen zomeraankoop, waarvan eerder deze week werd gezegd dat hij Jan Breydel in de winter al mag verlaten, kon de uitstekende voorzet van Vormer echter niet verzilveren. Hoe dan ook: Club Brugge verlaat de Champions League met opgeheven hoofd. Het trekt met slechts twee nederlagen als nummer drie naar de Europa League. Borussia Dortmund, dat met 0-2 won van Monaco, is de groepsleider en stoot samen met Atlético Madrid door naar de volgende ronde van het kampioenenbal.

Antoine Griezmann droop ontgoocheld af.
REUTERS Antoine Griezmann droop ontgoocheld af.
REUTERS18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  ik ben toch niet een Club supporter, maar bij tijden mooi voetbal gezien, niet afgegaan zoals sommige die zich voetbalsupporter noemen graag hadden gezien.Eerlijk gezegd hadden ze best wat meer verdiend maar ja het zat ook wat tegen.Onze Belg.ploegen (buiten die ene dan) deden het al bij al vrij goed, allen verdienden eerlijk gezegd meer maar de factor geluk liet hen al eens in de steek!

 • jammy cappon

  Heel knap resultaat in een heel moeilijke groep met Dortmund en atletico. Spijtig dat ze eerste match zo een dom tegendoelpunt tegenkregen en spijtig dat kopbal van perez niet binnengaat, maar al bij al betere resultaten dan vooraf verwacht!

 • Luc Cleynhens

  Knap resultaat, alleen voor VanAken gaat het veel te snel op dit niveau ! Erger mij vooral aan zijn geslenter over het plein.

 • rik cappelle

  Een ploeg zoals wij ze iedere match aan het werk willen zien met op het einde een welverdiend punt tegen een Europese topper. Dat maakt de schande van Beveren er eigenlijk alleen maar groter op. En ik ben eens benieuwd welke Belgische ploeg er de komende jaren gaat beter doen en ook maar slechts 5 goals gaat incasseren in 6 CL matchen !!!

 • Arthur Cnudde

  Wat staat die keeper daar weer te prutsen in zijn goal! Jongens, toch. Weer maar 0-0 tegen CL-kandidaatwinnaar! Afschuwelijke prestatie van die gasten. Zielige commentaar hier weer. We zijn hier niks gewoon. Precies of ge wint daar tegen met 1-0/2-0 als peanuts. Da’s wel Atletico hé niet Lyon, Wolfsburg of Zenit... with all due respect. De weinige felicitaties zijn op hun plaats.