8 baltoetsen op een uur: Lukaku beleeft moeilijke avond, maar Inter wint wel van Dortmund

REUTERS
Internazionale
INT
Internazionale INT
2
0
Borussia Dortmund BVB
BVB
Borussia Dortmund
Een dieptepunt in het aantal balcontacten. Inter pakte een broodnodige zege tegen Borussia Dortmund, maar zijn spits bleef in balbezit onzichtbaar. Vervangen op het uur na amper 8 ballen te hebben geraakt. Niet de avond van Big Rom.

Er was een handje voor Antonion Conte. Big Rom wist ook dat het zijn avond niet was. Stille aftocht op San Siro, maar na het laatste fluitsignaal wel met een brede smile. Het team komt eerst, dan pas het ego. Daarom zien ze hem graag binnen Inter: Lukaku is een teamspeler en ligt goed in de groep. Blij voor zichzelf, blij voor anderen. Zelfs na een ondermaatse prestatie.

Conte haalde Lukaku op het uur naar de kant. Terecht. Het tellertje loog niet. Amper 8 baltoetsen. Inter vond Lukaku niet tegen Dortmund. Lukaku vond zijn ploegmaats niet. In het zakje van Mats Hummels. Moet gezegd: toen Antonio Conte zijn spits na een uur naar de kant haalde, had spitsbroer Lautaro Martínez er amper een handvol meer geraakt: 14. Bijzonder weinig voor beiden. Met dat verschil wel dat Lautaro had gescoord. De Argentijn is de man in vorm bij Inter. Lukaku zwerft in zijn schaduw.

Doorgaans raakt een spits bij Inter per match tussen 30 en 50 ballen, maar Dortmund had alle passlijnen afgesneden. Het spel van de Italianen was weg stereotiep. Een van de drie verdedigers probeerde een bal in de rug van de Dortmund defensie te gooien. Zijn aanvallers vonden zelden vrijheid.

AFP

Hazard strompelde, ook Witsel niet perfect

Nu ja, Dortmund bracht Inter evenmin in verlegenheid. Een versnelling te laag, te weinig controle, te slordig, geen eindproduct. Thorgan Hazard strompelde, Axel Witsel dirigeerde evenmin perfect. Te vaak verplicht breed te spelen.

Lautaro vergat vanop de stip de score nog verder uit te diepen. Zwakke strafschop, goeie redding. Uitblinker Candreva bezorgde Inter uiteindelijk zekerheid. Lukaku vierde uitbundig mee. Inter worstelt zich achter Barcelona weer in de race voor plaats twee. De match op Dortmund binnen twee weken wordt cruciaal voor overwintering.

AP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marion vermoet

  Inderdaad Philippe juiste analyse,idem Hazzard!

 • Boni Verhaegen

  lachen mag wrschlk weer niet zeker :)

 • Philippe De Naeyer

  Dortmund is dan ook een topploeg, straks tegen Lecce of Empoli schiet hij er weer 2 tegen de touwen en is hij weer de wereldspits!

 • Peet V gilst

  inter speelt niet voor t vermaak maar om niet te verliezen , typische itailiaans .spelers staan zo opgesteld dat ze bij balaanname altijd zo staan om direct terug te kunnen spelen ipv vooruit....enkel omdat ze t spel niet kunnen maken. Maar ja , je wint en iedereen tevreden en loekakoe krijgt er 45 miljoen pj voor....voor 8 balaannames per wedstrijd...logisch dat hij weg wilde bij man u ...daar had hij meer balcontacten

 • Johan Billiet

  Wil ook wel voor Inter spelen, liefst zonder baltoetsen, ben wel goede team player...