70 kilometer: slechts twee spelers liepen meer dan Dendoncker in de Champions League

Photo News
Straffe cijfers. Leander Dendoncker legde in de Champions League-groepsfase 70,064 kilometer af. De marathonman van Anderlecht, die bekend staat om zijn grote motor, moet na zes matchen amper twee spelers voor zich dulden in het 'loopklassement' dat op de website van de UEFA beschikbaar is: Saúl Niguez van Atlético Madrid (72,181 km) en Bruno Fernandes van Sporting Lissabon (70,110 km). 

De statistieken van Dendoncker zijn vooral straf omdat hij ook in de defensie speelde, waar je als voetballer gemiddeld gezien toch minder meters maakt. Bij Anderlecht komt alvast niemand in de buurt van de cijfers van de West-Vlaming.

Top 3 na 6 wedstrijden

1. Saúl Niguez (Atlético Madrid): 72,181 km

2. Bruno Fernandes (Sporting Lissabon): 70,110 km

3. Leander Dendoncker (Anderlecht): 70,064 km

Noot: vanavond zijn er nog duels, dus Dendoncker kan nog uit de top drie vallen.

Photo News

Top 5 bij Anderlecht

1. Leander Dendoncker: 70,064 km

2. Adrien Trebel: 64,777 km

3. Dennis Appiah:: 57,818 km

4. Sofiane Hanni: 56,494 km

5. Pieter Gerkens: 55,553 km

REUTERS7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • françois troch

  De Doncker is zonder twijfel de beste middenvelder die wij in Belgie hebben, maar dat komt van een voetballiefhebber ,van geen supporter zoals velen hier

 • Steven Moreels

  Ik geloof in de vorige CL campagne dat alle spelers samen van Brugge nog zoveel niet gelopen hebben of Dedoncker, nochtans een specialiteit van Club, lopen

 • Jan Boden

  Het vele lopen verklaart alleen dat Anderlecht in deze 6 wedstrijden weinig balbezit had en dan ben je natuurlijk verplicht om achter de feiten aan te hollen.

 • Boarle Moorlooghe

  Zegt genoeg he als je als verdedigende middenvelder zoveel moet lopen... De behaalde punten zijn navenant.

 • eric debanne

  Lopen ??? Ze moeten leren scoren !!! Zelfs dat lukt niet ! En zeggen dat die mannen 2/3 van de week trainen vetbetaald en trekt nog op niets !