6-2: rentree van RC Genk op kampioenenbal draait uit op regelrechte afgang

BELGA
Red Bull Salzburg
SAL
Red Bull Salzburg SAL
6
2
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk

Ontluisterend. Beschamend. Naïef. Kiest u zelf maar het adjectief dat op de prestatie van RC Genk bij zijn rentree in de Champions League van toepassing is. Halfweg stond het in Salzburg 5-1. Vijf-een, een regelrechte afgang. Alsof we naar een wedstrijd uit de tweede voorronde keken, met het ene team dat veel te sterk is voor het andere. Ergens in Gibraltar of Moldavië of zo. RB Salzburg versus RC Genk: wat een verschil in gedrevenheid, in passie, in engagement. In volwassenheid ook. Dewaest en co verdedigden een hele wedstrijd lang als beginnelingen die pas gisteren het ABC van het voetbal ingepeperd kregen. 

Wonderkind Erling Haaland bedankte voor de geschenken die hem door de KRC-afweer langs alle kanten werden aangereikt. Het Noorse toptalent, amper 19, had nog voor het rustsignaal zijn hattrick rond. Vijf had-ie er even goed kunnen maken in die voor Genk dramatische eerste helft. Hwang, Szoboszlai en Ulmer pikten ook hun graantje mee. De twee tegentreffers van Lucumi en Samatta? Tja.

“Oh wie ist das schön”, klonk het op het einde uit 29.000 kelen op de tribunes in Salzburg. De ouverture van RC Genk op het kampioenenbal draaide in de stad van Mozart uit op één grote kakofonie.

BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Felix Zwayer.
Photo News Felix Zwayer.83 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jammy cappon

  @Marina Lans: ik denk niet dat het nu aan een Anderlechtsupporter besteed is om kritiek te geven op onze CL vertegenwoordigers. Jouw RSCA mag eerstens niet eens Europees spelen en zal tweedens nog alle zeilen moeten bijzetten om PO1 te mogen spelen dit jaar. Nu op andere ploegen afgeven toont aan hoe debiel sommige mensen zijn.

 • Nicolas Van Hoecke

  Genk is niet hetzelfde als vorig seizoen. Bepalende spelers zijn weg en zeker (en niet onbelangrijk) in het middenveld waar dat bij Brugge bvb al 5 jaar dezelfde zijn. Je ziet ook in kampioenschap dat Genk het moeilijker heeft. Gisteren waren ze gewoon nergens en had het veel meer dan 6-2 kunnen zijn. Sws zijn onze ploegen sportief goed voor EL (en dan nog) maar niet voor CL. CL is gewoon poen pakken en hopen op sportieve meeval.

 • Dave Janssens

  Genk heeft zichzelf deze score aangesmeerd punt andere lijn. Heeft er iemand de match wel gezien of snapt niemand hier ook maar iets van voetbal of wat is dat hier in feite?

 • Vince Janssens

  Het klopt dat Belgisch voetbal in het algemeen veel te laag van niveau is om in de CL iets te gaan zoeken maar als RSCA fan zou ik hier toch een hart onder de riem willen steken. De goals die er gemaakt zijn kunnen we bij Anderlecht enkel van dromen en ik apprecieerde het zeer dat tot op de laatste minuut er inzet en zelfs doelkansen waren. Een off day voor Genk maar het is nog geen 5-jarige crisis...

 • Alain Luppens

  De match van Genk wordt samengevat in de eerste 10 seconden van de tweede helft. Belgische ploegen hebben absoluut NIETS te zoeken in de CL.