Exclusief voor abonnees

“Wie vooraf had gezegd dat Genk tot de laatste minuut zou strijden voor een punt, zou zijn weggelachen”

Huisanalist Marc Degryse heeft het ondanks de nederlaag over een opsteker voor Racing Genk.
Photo news Huisanalist Marc Degryse heeft het ondanks de nederlaag over een opsteker voor Racing Genk.

“Om te beginnen: alle begrip voor de veldbezetting waar Felice Mazzu gisteren voor koos. Voor het eerst stond Genk met drie centrale verdedigers en met drie mensen centraal op het middenveld ervoor, om de ruimtes zo klein en onbespeelbaar mogelijk te maken voor Liverpool. Het was een keuze ingegeven door de kwaliteit van de tegenstander en door de situatie waar Genk in zit – ze wilden geen opendeurdag houden en een ­afstraffing oplopen. Voor het eerst met zo’n opstelling verdedigen, dat ging nog wel, het probleem was eerder in balbezit. Je zag dat de aanvallers dat niet gewend ­waren – aan hun timing bij het diep gaan, wanneer ze moesten afhaken en de bal bijhouden... Dat is niet makkelijk tegen een verdediging die zo hoog druk zet als Liverpool. Ito en Samatta probeerden wel in de rug van Van Dijk te kruipen, maar Liverpool ving dat verdedigend goed op. Maar nood breekt wet: voor Genk kwam het aan op overleven, niemand gaf een stuiver voor hun kansen. In die omstandigheden was de 1-1 aan de rust een onverhoopt resultaat.”

Photo News

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Steyaert

  Wat zei Klopp? Ga met mijn sterkste team spelen. Ja, zondag komend tegen Manchester City. De onverwachte uitslag die Genk behaalde klink wel mooi in de oren van de Genksupporters maar geeft wel niet het verloop van de wedstrijd weer? Als een bijna overjaarse zich kan permiteren net als in Genk, zich rot te amuseren en een Moh Salah die er plezier in had meerdere kansen de nek om te wringen, zeg alles over de ingesteldheid van Liverpool: geen negatieve verrassingen

 • hugo wouters

  Het is nu duidelijk bewezen dat het Belgisch voetbal niet opgewassen is tegen de topploegen van Europa. Het verschil zit hem niet in de inzet, maar wel in de manier van voetballen. Demonstratie van ééntijdsvoetbal door Liverpool, snelle korte passings naar elkaar in sprinttempo. Maar dat vraagt om veel beweging zonder bal en u aanspeelbaar opstellen. Elkaar blindelings aanvoelen, en dat ontbrak bij Genk.

 • Ingrid Charlier

  sommigen zijn hier weer appelen met peren aan het vergelijken. Proficiat Genk tegen het grote Liverpool waar 1 speler zoveel kost als de ganse ploeg van Genk samen. 2-1 is geen schande.

 • Paul Remans

  Genk heeft fantastisch gespeeld in verhouding van de kwaliteit. Denken jullie dat de spelers van Liverpool zomaar wat aanmodderen,dit zegt dan veel over u zelf als voetbal supporter. Ik vond het wel beschamend hoe de reporter die deze match, commentaar gaf over Genk. Zou fier moeten zijn om deze wedstrijden te mogen bijwonen.

 • Dave Janssens

  Daar wringt het schoentje he. Geen geloof meer in eigen kunnen en dan stopt het. Analisten die over weggelachen worden praten, spelers die tevreden zijn met een kleine nederlaag. Het is ver gekomen. Ben ik nu de enige die vind dat ze niet eens goed gespeeld hebben? Komaan zeg het was bij vlagen niet om aan te zien, sommige passing was zelfs de miniemen onwaardig en voor doel ontbrak de soort maturiteit die een zéker punt mee in de koffer naar huis had gebracht. Het begint tss de oren Marc!