Ga naar de mobiele website
^ Top

"Omdat Weiler trainer is, mag Anderlecht de bus parkeren? Onder Hein was het niet waar geweest." Onze Chef Voetbal wil voetbal zien van paars-wit

René Weiler op de laatste training van Anderlecht in de Allianz Arena.
Photo News René Weiler op de laatste training van Anderlecht in de Allianz Arena.

RSC Anderlecht is na twee jaar terug in zijn biotoop: de Champions League. En dan heet het plots dat Weiler vanavond een vrijgeleide krijgt om geheel zichzelf te zijn - inzakken, afstand doen van de bal, en vanuit die defensieve organisatie zo snel mogelijk, met verticaal voetbal, omschakelen. Waar is onze moed? Anderlecht die ineens het alibi krijgt om niet te voetballen?

Een imaginair voorbeeld: stél dat Hein Vanhaezebrouck in de Allianz Arena in de dug-out van Anderlecht zou zitten - het is opvallend hoéveel paars-witte fans op de sociale media Vanhaezebrouck steunen in de crisis in AA Gent en hem oproepen om naar het Astridpark te komen -, zou dan vandaag dezelfde teneur worden aangeslagen? 'Zak maar in, Hein.' Integendeel, dan zou toch elke voetballiefhebber reikhalzend uitkijken hoe de visie op voetbal van Vanhaezebrouck overeind zou blijven tegen het machtige Bayern München? 't Was toch hij die 60% balbezit had in Zenit en in Valencia? Vandaar dat niemand toen Vanhaezebrouck en AA Gent de nederlagen kwalijk nam.

Maar omdat René Weiler trainer is, mag Anderlecht 'de bus parkeren'?

Welk voetbal Anderlecht volgens onze Chef Voetbal Stephan Keygnaert moet trachten te brengen in de Allianz Arena, lees je op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang gratis.
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Dadde

  Moogt hij nog 5 bussen parkeren tegen bayeren,met deze competitie kom je nergens!!

 • eric debanne

  Weiner is geen coach voor Anderlecht ! Hij brengt geen goeie en mooie aanvallend voetbal zoals het hoort voor een topploeg !

 • yahya kasmi

  Typisch Vlaamse nationalisten mentaliteit !!! Is het geen Vlaming dan MOET hij ontslagen worden ! Waar gaan we naar toe ??? Heeft NVA nu ook invloed in het voetbal ???? Pfffff .....

 • Eduardo Van hoyweghen

  Het mag niet zover komen dat die zelfverklaarde voetbal analisten zoals Filip Joos en co.het lot van een trainer bepalen.

 • Rudi Meulemeester

  Is de chef voetbal nu werkelijk helemaal mesjogge? Is zijn afkeer van Weiler nu echt zo groot dat hij nog grotere onzin uitkraamt dan gewoonlijk? Meevoetballen op Bayern? En morgen dan het ontslag vragen van Weiler omwille van de grote nederlaag? Een beetje simpel he?

Gesponsord

Meld een bug