“Je kan zelfs geen taxi stoppen! Ga terug naar Atlético!”: Fans nemen Courtois zwaar onder vuur

Thibaut Courtois likte de wonden na de 1-4-pandoering die Real Madrid gisteren om de oren kreeg van Ajax. Na drie opeenvolgende eindzeges, werd de ‘Koninklijke’ nu verrassend uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. En na afloop werd onze landgenoot serieus geviseerd door enkele heetgebakerde Real-fans.

Toen onze nationale nummer één rond middernacht de parking van het Santiago Bernabéu-stadion verliet in zijn witte Audi, waren nog enkele fans van de Madrilenen achtergebleven om de achtergebleven spelers enkele niet zo lieve woordjes toe te schreeuwen. “Courtois, weg, weg, weg!”, kreeg onze landgenoot onder meer over zich heen. “Je kan zelfs geen taxi stoppen! Ga terug naar Atlético!”

EPA

“We startten nochtans niet slecht, al kenden we pech dat de kopbal van Raphaël Varane op de deklat uiteenspatte”, sprak de Rode Duivel na afloop bij RMC Sport. “Na de eerste tegengoal maakten we de fout dat we geen druk zetten. De tweede goal kwam er te gemakkelijk, Tadic mocht zomaar vier of vijf man dribbelen waarna hij uitpakte met een beslissende pass. Nadien werd het moeilijk. We moeten nu weer opstaan en proberen het seizoen toch nog op waardige wijze af te sluiten”, aldus Courtois na een week waarin er ook twee keer werd verloren van de aartsrivaal uit Barcelona.

“Crisis? Dat is een groot woord. Ik maak me geen zorgen. Dit is wel een mentale dreun, maar gedane zaken nemen geen keer. We zullen terug opstaan, dat is voetbal. Ook al is het niet aangenaam. Maar we gaan hard werken. Of dit het einde is van een cyclus bij Real? Dat denk ik niet, het zijn nog steeds dezelfde spelers die alles gewonnen hebben. We moeten gewoon opnieuw een tandje bijsteken.”

EPA
REUTERS
AFP
AFP
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.