Exclusief voor abonnees

"Je kan er zelfs met je vrouw, die niet geïnteresseerd is in voetbal, naar kijken": waarom je volgens Peter Vandenbempt PSG-Real niet mag missen

PHN
Paris Saint-Germain tegen Real Madrid: het is een affiche waar elke voetballiefhebber reikhalzend naar uitkijkt. Peter Vandenbempt volgt de wedstrijd in het 'Parc des Princes' vanavond als commentator voor Proximus 11 en hij geeft alvast vier redenen waarom je de kraker (ook als niet-voetballiefhebber) absolúút niet mag missen.

"Je kan er zelfs met je vrouw, die niet geïnteresseerd is in voetbal, naar kijken"

"PSG-Real wordt een zeldzame wedstrijd die je ook met je vrouw, die niet in voetbal geïnteresseerd is, kan bekijken. Er zal mooi gevoetbald worden, dat kan niet anders. Het is topvoetbal waarbij zelfs een ongeïnteresseerde kijker zal zeggen van, 'ah ja, er valt wel vanalles te beleven'. Bovendien krijgen we in het Prinsenpark vanavond waarschijnlijk het mooiste ereterras ter wereld. De 'beau monde' van Parijs is gemobiliseerd om de ploeg te komen aanmoedigen. Als je al niet kijkt voor het voetbal, zal je toch shots krijgen van bekende acteurs, schrijvers, politici,... Dus als je toch niet voetbalminded zou zijn, kan je daar al mee verstrooien."

Voorzitter Nasser Al-Khelaifi met Nicolas Sarkozy. De gewezen president van Frankrijk is vaste klant op de eretribunes van het Parc des Princes.
Photo News Voorzitter Nasser Al-Khelaifi met Nicolas Sarkozy. De gewezen president van Frankrijk is vaste klant op de eretribunes van het Parc des Princes.

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Van Halen

  Net de eerste helft gezien. Ik denk niet dat mijn vrouw die naast mij zit iets gemist heeft. Slechte match voor de schandalige hoeveelheid geld dat er op de plein stond.

 • Fred Kijzer

  Ja, maar dan moet ik volgende keer met mijn vrouw naar Blind Getrouwd kijken, en daar heb ik geen zin in!

 • urbain celis

  mensen toch, is dit nog voetbal, neen dit is GELD, er zijn andere sporten die zeker zo boeiend zijn, wk atletiek, wk zwemmen, wk volleybal, wk baanwielrennen

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Er zijn ook kijkers die belasting betalen en niet naar het voetbal wensen te kijken! Graag ook alternatieven vermelden .

 • Dirk Tuymans

  Match van het jaar..nee Peterke, da zal barca tegen City zijn in Kiev. Maar geniet ervan vandaag zou ik zeggen. Real wint op 1 been..! Arbiters gaan spijtig genoeg helpen.