‘Geniale ingeving’ die leidde tot cruciale goal Origi was geen toevalstreffer, ballenjongen oogst lof

Alexander-Arnold met ballenjongen Oakley Cannonier.
rv Alexander-Arnold met ballenjongen Oakley Cannonier.
Helden genoeg, gisteravond op Anfield. Divock Origi. Georginio Wijnaldum. Trent Alexander-Arnold. Én de veertienjarige Oakley Cannonier, de ballenjongen die een rolletje speelde bij de cruciale 4-0 van ‘The Reds’.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerst dit. De snelle hoekschop van Alexander-Arnold was niet zomaar een toevalstreffer, zo weet The Independent. Uit hun analyses van de matchen van Barcelona leerden ze bij Liverpool dat de concentratie bij de spelers van Barça geregeld (even) wegebt wanneer ze een vrijschop, inworp of hoekschop tegen zich gefloten krijgen. “Zelfs als de beslissing van de scheidsrechter duidelijk juist was, uitten ze soms hun ongenoegen”, schrijft het Britse medium.

Reds-manager Jurgen Klopp en zijn staf zagen kansen. De Duitser gaf aan zijn spelers mee om niet te talmen bij spelhervattingen - kansen zouden er sowieso komen. Die boodschap werd overigens niet enkel verspreid binnen de kleedkamer, maar binnen de hele club. Carl Lancaster, die op het opleidingscentrum van Liverpool werkt en zich onder meer bezighoudt met de coördinatie van de ballenjongens,  speelde ook zijn rol. Hij gaf dezelfde opdracht aan de ballenjongens mee als Klopp aan zijn spelers: voortmaken. (De tekst loopt verder onder de foto)

Trent Alexander-Arnold.
Action Images via Reuters Trent Alexander-Arnold.

Oakley Cannonier werd achter de goal geposteerd en de jongeling had de woorden van Lancaster duidelijk goed in zijn oren geknoopt. Met elf minuten te gaan en misschien wel verlengingen in het verschiet, zorgde Cannonier ervoor dat Alexander-Arnold niet te lang moest wachten op een bal aan de hoekschopvlag. De rechtsachter van de Reds legde het leer klaar, stapte even weg, tuurde naar rechts en haastte zich dan om Origi (perfect) aan te spelen. De rest is geschiedenis.

Wijnaldum, Origi en Alexander-Arnold waren gisteravond de gevierde mannen. Vandaag kwam Cannonier daar nog bij. Eenmaal de naam van de jeugdspeler van Liverpool begon te circuleren op Twitter, werd hij al snel overladen met lof. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark Peeters

  Gewoon het werk van een ballenjongen, het is nog altijd de speler die eerst juiste pass moet geven en dan moet spits nog goed afwerken.

 • leetje van gorcum

  ik vind het leuk, meestal willen de grote voetbal ego's met de eer strijken. Dan zie je ook gelijk hoe zo'n team als Liverpool in elkaar steekt. Nooit geen gedoe met dronken of vervelende spelers, gewoon een echt team.

 • Georget PAPPENS GEORGET

  Ik vind dat een fantastisch doelpunt. Barcelona: Hoekschop, ochot ja, eerst even verwonderd naar de scheidsrechter kijken, en we zullen ons dan wel mengen in de zestien om er een soep van te maken. Wij zijn toch de vedetten nietwaar...Typisch scenario... Maar ja, wij weten nu wat er kan gebeuren, en bij mij kan er een lachje af... De verdedigers verdienen een hevige uitbrander van de doelman...

 • Peeters Freddy

  Origie heeft gedaan waarvoor hij betaald wordt, waarom er dan zo een cinema van maken.

 • Marcel Vandamme

  Ik zie niets anders dan wat alle baljongens doen? Onmiddellijk een bal geven? Wat is hier dan speciaal? De bal wordt neergelegd, hij gaat zogezegd weg en komt terug... dat zijn vele seconden!