"Eden Hazard was nooit een probleemjongen"

AFP
Hij houdt niet op. José Mourinho heeft voor de verandering nogmaals de lof bezongen van Eden Hazard. "Hij was nooit een probleemjongen", zei 'The Special One'.

De Rode Duivel (24) is in de wolken met zijn contractverlenging, zijn trainer is dat des te meer. Nog meer dan de voetballer heeft Mourinho de mens Hazard leren appreciëren, een welopgevoede, respectvolle jongen. Niet van het type dat zijn trainer zomaar zal tegenspreken. "Hij is een fantastische speler", zegt Mourinho. "'The kid' is altijd een goeie jongen geweest. Een gemakkelijke speler om in een groep te hebben, heeft een karakter waar je enkel maar van kunt houden en hij is door iedereen graag gezien. Nee, de jongen is nooit een probleem geweest. Hij is altijd die fantastische knaap gebleven. Zijn evolutie bij Chelsea is erg, erg goed. Hij heeft enorme stappen gezet. Er is altijd speculatie als een talent zoals hij niet meteen een nieuw contract tekent, maar ik denk dat de geruchtenmolen nu wel kan stoppen. Niemand tekent een vijfjarig contract als hij niet overtuigd is van zijn geluk en zijn toekomst. Zijn verlenging is goed voor hem, en natuurlijk, héél goed voor de club."  

Beslissender worden
Mourinho blijft er bij Hazard wel op hameren dat hij beslissender moet zijn. "Dat willen we beiden", zei onze landgenoot dit weekend aan Telefoot. "Wij moeten scoren en beslissende passes geven. Ik denk dat ik het gebrek aan goals compenseer, gezien de kansen die ik creëer. Ik onderga veel overtredingen, ik win veel vrijschoppen en penalty's. Maar ja, ik zou graag ook wat meer goals maken, zoals die gasten die twee of drie keer per wedstrijd raak treffen." Daarmee doelde Hazard op Messi en Ronaldo.

AFP

The kid' is altijd een goeie jongen geweest. Een gemakkelijke speler om in een groep te hebben, heeft een karakter waar je enkel maar van kunt houden en hij is door iedereen graag gezien. Nee, de jongen is nooit een probleem geweest. Hij is altijd die fantastische knaap gebleven

Mourinho eens te meer lyrisch over zijn flankaanvaller
PHOTO_NEWS
GETTY