"Club Brugge, are you ­ready? De plicht roept": onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart het epicentrum is geworden van het Europese topvoetbal in België

Photo News
Er was een tijd dat Club Brugge grote ogen trok in de snoepwinkel die de Champions League is — 0 op 18 was het gevolg. Dat was twee jaar geleden. Vandaag is Club sterker, met meer strepen op het ­kostuum. Zij kunnen en willen zich niet verstoppen. Mooi zo. Club for glory.

Op dinsdag en woensdag leiden alle wegen (alweer) naar Olympia — jammer genoeg is één daarvan de E40, waar het wegens de werken in Aalter dezer dagen doffe ellende is.

Iets voor negen uur, vanavond: ‘Die Meister - Die Besten - Les grandes équipes - The champions.’ De Champions League­hymne klinkt in Brugge straks voor de tweede keer in drie seizoenen. En als de rest van de G5 niet oplet, komt volgend jaar geen verandering in de hiërarchie. Tot spijt van wie het benijdt: Club Brugge is het ­epicentrum geworden van het Europese topvoetbal in België.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Vandamme

  Hebben jullie echt niets beter dan club af te schrijven. Ik ben een echte supporter van club maar als Anderlecht of Gent of een andere Belgische ploeg speelt dan supporter ik ook voor hen. Als het de rode duivels zijn dan kan het wel maar voor Belgische ploeg moeten jullie af breken ik weet je moet realistisch zijn maar hoop doet leven.

 • Dirk Van der Weeën

  Het is weeral van dat,moest Club winnen dan zal het terug met de hulp van de scheids zijn omdat ze een hekel hebben aan Duitse ploegen.Hoe onnozel kan je zijn.En dan over die 0 op 18 en belachelijk maken,match moet eerst gespeeld worden.Maar btw de 29 milj zijn toch al binnen .En voor de mauve,concentreer jullie maar op donderdag want dat zal nog een grotere afgang zijn.

 • stefaan meulebrouck

  Episch centrum...en verleden jaar geen Europees voetbal gespeeld, wat een logica!

 • françois troch

  chef voetbal je bent alleen supporter van club hoe zou je anders zo iets schrijven, het belgisch voetbal steld op europees vlak niets voor

 • Steven Moreels

  "het epicentrum van het Europees topvoetbal", hm...denk dat geen enkele buitenlander de website van Club Brugge al eens bezocht heeft.