“Buitengewone” Vertonghen krijgt niets dan lof na knalprestatie: “Hij kan op elke positie spelen”

Photo News
Onvergetelijke avond voor Tottenham en niet in het minst voor Jan Vertonghen. Met een goal en assist de grote man bij de Spurs. Tegen Dortmund (3-0-zege) meer winger dan vleugelback. 

11 augustus 2018: Jan Vertonghen scoort in de 1-2-zege van Tottenham op het veld van Newcastle. Zes maanden later staat de Belg opnieuw aan het kanon. Ditmaal op het kampioenenbal. “Het was lang geleden dat ik nog eens scoorde, zeker op Wembley”, reageerde een glunderende Vertonghen na afloop. “De voorzet van Serge (Aurier, red.) was uitstekend. Ik denk dat Dortmund voor rust heel sterk was. De eerste helft hadden zij het betere van het spel. Na rust waren de rollen omgedraaid. Die vroege goal hielp ons. Zij waren tevreden met 1-0, daardoor konden wij blijven aanvallen.”

Met een puntgave assist op maatje Son brak Vertonghen eerder de boel open. De Zuid-Koreaan stak zijn bewondering voor de Belgische recordinternational niet onder stoelen of banken. “Voor mij kan hij op elke positie spelen. Hij is ongelooflijk. Ik ben heel blij voor hem - hij verdient het. Zijn voorzet bij mijn doelpunt was fantastisch. Ik moest de bal eigenlijk gewoon raken. Ik voelde me schuldig dat ik bij de viering niet naar hem liep, maar naar de andere kant (lacht).”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Prachtige wedstrijd van Jantje onze beste verdediger ook bij de rode duivels ... Laat de azijn pissers maar zagen ... Alsook Alderweireld goeie matche ... En mooi en verdiend overwinning

  • Urdi De vos

    Heb de wedstrijd ook gezien, stop aub met Vertongen op te hemelen, heeft een goede wedstrijd gespeeld maar zal nie waar zijn in Dortmund. En in de 1e helft heeft de scheidsrechter beslist.

  • Raymundo Goethals

    Dick advocaat testte hem al op linksmidden.Omdat hij kan uitvoetballen. Vergat dat daarna en stampte de bal meestal hard weg. Vandaag herinnerde hij zich dat hij kan voetballen. Raar. Maar toch proficiat.