Zwitserse international dood teruggevonden in Como-meer

AFP
De Zwitserse voetbalster Florijana Ismaili is dood teruggevonden in het Como-meer. Dat meldden diverse Italiaanse media en is bevestigd door de politie.

Ismaili was sinds zaterdagnamiddag vermist nadat ze tijdens een boottocht in het Como-meer was gesprongen om verkoeling te zoeken. Sindsdien ontbrak van de 24-jarige vrouw elk spoor. Drie dagen lang werd intensief naar haar gezocht. Na een reddingshelikopter het voorbije weekend werd er gisteren en vandaag met een onderwaterdrone gespeurd tot op de bodem van het meer.  Vanmiddag werd het levenloze lichaam van Ismaili op een diepte van 204 meter aangetroffen, niet ver van de plaats waar ze zaterdag verdween.

Ismaili was aanvoerster van Young Boys Bern en kwam 33 keer voor Zwitserland uit. Ze was erbij tijdens de barrageduels voor een WK-ticket tegen de Red Flames, eind vorig jaar. Omwille van de band met haar familie - de aanvalster heeft Albanese roots en ging daarom als de vrouwelijke Xherdan Shaqiri door het leven - speelde ze nog in Zwitserland en koos niet voor een buitenlands avontuur.

AFP11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Caroline Maes

  Sterkt voor de familie

 • nivarlet jacques

  Daar zijn zoveel koudwaterbronnen En ja levensgevaarlijk. Sterkte aan de familie en nabestaanden.

 • frank verhelst

  Sterkte aan familie en vrienden

 • Gedra Gedra

  Mijn innige deelneming aan familie vrienden van slachtoffer. Mooi en zo jong...RIP meisje

 • kristof de keyser

  Veel sterkte aan familie en vrienden